Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-02-25 13:43:00

Ellopta, majd manipuláltan közölte riportunkat a hungarista portál

A Mindennapi feljelentette a kuruc.info-t

Eltulajdonította oldalunkról, majd uszító tartalmakkal közölte Roma boksz című videónkat a kuruc.info szélsőjobboldali portál. Szerkesztőségünk feljelentést tett.

Kontextusából kiragadva, éppen videónk eredeti mondanivalójával ellentétes módon közölt cikket a kuruc.info hungarista portál a Roma boksz című videónkban szereplőkkel kapcsolatban. A riportban olyan edzőket mutattunk be, akik többnyirte roma fiataloknak adnak értelmes célt, sportolókat nevelve belőlük. 

A nyilas portál a cikkének ezt a címet adta: „ A cigány edző bevallja: magyarverésre képezik ki bokszolni tanuló fajtársaikat”. A honlap ,„leendő gyilkológépek”-nek, illetve „élősködők”-nek és „retkek”-nek nevezik a riportunkban szereplő Buga Kálmán és Turu István egykori ökölvívó bajnokok bokszoló tanítványait.

Az eredeti videót itt nézhetik meg, melyből kiderül, az egykori bajnokok nem az utcára tanítják a fiatalokat. A manipulatív cikk, valamint videónk engedély nélküli közlése miatt szerkesztőségünk feljelentést tett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál, a videó készítője pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányságon becsület csorbításért tett feljelentést a portál ellen.


-mi


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.