Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-03-11 10:49:00

A mozgalom megelégelte, hogy ellopják a milliárdokat

A kormánytól várnak segítséget a fehérgalléros bűnözés ellen

Mozgalomba tömörültek az építőipart évek óta markukban tartó, szervezett gazdasági bűnözőktől sanyargatott, tönk szélére került vállalkozók. Levélben kérik a kormány segítségét: vessenek véget a maffiauralomnak.

A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) szervezet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek és Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levelében kér segítséget a „fehérgalléros gazdasági bűnözői körök” ellen, akik tönkre teszik az építőipart.

A szervezet MTI-hez eljuttatott levelében felsorolja azokat a személyeket, akiktől eddig segítséget kértek azért, hogy a cégek által elvégzett munka ellenértéke ne maradhasson a megrendelők zsebeiben. A listán szerepel Budai Gyula kormánybiztos, Polt Péter legfőbb ügyész és Szabó Máté ombudsman is. A levélben megjegyzik: „árnyaltan fogalmazva sem találtuk meg az illetékest, aki érdemben foglalkozott volna az építőipari vállalkozók gondjaival”.

A tiltakozó, elkeseredett vállalkozók szerint az építőiparnak a rendszerváltás óta nincs gazdája, pedig az a területre rálátó állami felügyeletet kíván. Az MNV azt is kéri, hogy a magyar építőipar jövőjéért felelős gazdaságpolitikusok közül valaki álljon ki a nyilvánosság elé, és nevezze meg azokat a bűnözői köröket, amelyek tönkre tették az építőipart.

(mti) 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.