Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-03-28 11:34:00

A Fidelitas segíti pályázni a vidékfejlesztési forrást igénylő vállalkozókat

200 milliárdos támogatás fiatal gazdáknak

Összesen 200 milliárd forintra pályázhatnak mezőgazdasági és kertészeti termelők, erdőgazdálkodók, mikro-, kis- és középvállalkozások és civil szervezetek. A kormány ősszel hirdeti meg a fiatal gazdák indulását támogató projektjét.

Újraindul az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, melynek keretében 2015. január 31-ig összesen 200 milliárd forintra lehet pályázni – jelentette be ma Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetjének tájékoztatása alapján megtudtuk: támogatást igényelhetnek mezőgazdasági és kertészeti termelők, erdőgazdálkodók, gazdasági társaságok, mikro-, kis- és középvállalkozások, települési önkormányzatok, nonprofit szervezetek. A legtöbb forrást, a teljes összeg 50 százalékát a mezőgazdasági, élelmiszer-feldolgozási és erdészeti ágazat versenyképességének javítására lehet igényelni. A Vidékfejlesztési Minisztérium ősszel hirdeti meg a fiatal gazdák indulását támogató lehetőséget, gazdaságátadási támogatást 2012 elején lehet majd igényelni.

A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetje szakmai segítséget ajánlott azoknak a fiataloknak, akik az ÚMVP pályázatain szeretnének indulni, ezért pályázatíró szakértők bevonásával létrehoztuk pályázati tanácsadó testületünket – nyilatkozta a mindennapi.hu-nak Chladek Tibor kabinetvezető.

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.