Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-08 06:00:00

Nem lehet rosszabbul rajtolni, a csapatot négyből négyszer ütötték ki

ZTE: mi mentheti meg Csankot a kirúgástól?

Rettenetesen kezdte a szezont a zalaegerszegi futballcsapat, a ZTE négy meccs után pont nélkül utolsó a tabellán. Csank János edző már az első forduló után panaszkodott.

Két rúgott és 12 kapott gól, nulla pont. Siralmas mérleg, bár a zalaiak mestere már az első, Diósgyőrben 4-1-re elvesztett találkozó után elmondta, hogy nem sikerült felkészülniük a bajnoki rajtra. Az újonc DVTK leiskolázta az előző bajnokságot negyedik helyen záró Egereszeget, ám az eredménynél is furcsább volt Csank János nyilatkozata.


A mester szerint rosszkor kezdődött a bajnokság

„Rosszkor jött a súlyos vereség” – vetette fel a mérkőzést közvetítő Sport Tv riportere, mire az edző a következőket mondta. „A bajnoki rajt jött rosszul, kellett volna még két-három hét felkészülés, ahhoz, hogy összeálljon a csapat” – fogalmazott Csank. Furcsa felvetés, hiszen a szakvezető pontosan tudta, mikor rajtol a bajnokság, ráadásul a Diósgyőrnek jóval kevesebb ideje volt a felkészülésre, hiszen az NB II-es szezon három héttel később ért véget, mint az NB I-es, vagyis az újonc ennyivel kevesebbet gyakorolhatott. Azóta egyébként eltelt a jelzett két-három hét, de a ZTE továbbra sem tűnik csapatnak, legutóbb hazai pályán kapott ki 4-0-ra a Honvédtól.


Hagyományosan gyenge a nyitány

Csank zalaegereszegi munkálkodása során mindig gyengén kezdte a bajnokságot, igaz: ilyen siralmas produkcióra még nem volt példa. Tavaly négy meccs után egy győzelem, két döntetlen és egy vereség állt a ZTE neve mellett. A 2009/10-es bajnokságban négy meccs után egy győzelem és három vereség volt a mérleg. Aztán az őszt egy ötös győzelmi sorozattal zárták a kék-fehérek, s a negyedik helyen telelhettek. Csank 2008 őszén, a 10. forduló után vette át a csapatot Supka Attilától, aki addig három győzelem és két döntetlen mellé öt vereséget gyűjtött be. Egy évvel később, 10 meccs után pontosan ugyanilyen mérleggel állt a ZTE, Csank János azonban maradhatott…


Talán épp azt írja, hogy rosszkor kezdődött a bajnokság?
Fotó: ztefc.hu

Ő a jelenlegi NB I-es mezőny legrutinosabb edzője, aki hírnevét a Békéscsaba edzőjeként szerzett Magyar Kupa-győzelemmel (1988), illetve a Váccal nyert bajnoki címével (1994) alapozta meg, később 2001-ben a Fradi mestereként is aranyérmes lett. A zöld-fehérektől Várszegi Gábor érkezése után kellett távoznia, a legendárium szerint a fizetésével kapcsolatban „beszólt” a nagyhatalmú tulajdonosnak, aki emiatt az első alkalommal megvált tőle.


A pénz miatt örült Sousának

Felfogását sokáig példaként állították a magyar edzői kar elé, ám jópofa nyilatkozatai mellett akadnak furcsa megnyilvánulásai is. Többször beszélt arról, hogy nem lenne szabad közvetíteni a magyar csatornáknak az európai topbajnokságokat, mert így az emberek összehasonlítják az angol, spanyol, olasz meccseket a magyar találkozókkal. Paulo Sousa érkezésének pedig azért örült, mert szerinte a Fehérváron dolgozó portugál edző évi hetvenmillió forintos fizetése feljebb srófolja majd a magyar edzők jövedelmét is. Majd kiderül, hogy ez valóban így lesz-e, ám az könnyen előfordulhat, hogy Csank János már nem a ZTE-től veheti fel a remélt magasabb fizetést. A következő, ötödik vereség után végleg elfogyhat a zalai vezetők türelme, még akkor is, ha tudják: Csank a rossz rajt után általában összekapja a csapatot.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.