Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-27 20:30:00

Radulovics Bojana végleg befejezte fantasztikus kézilabdás pályafutását

Visszavonult a szépséges magyar világsztár

Minden idők legjobb kézilabdázónőjét búcsúztatták el szombaton az aktív játéktól: Radulovics Bojana befejezte pályafutását, 9-es mezét Dunaújvárosban visszavonultatták.

Sokan nem tudják, de a Caola SE-nek köszönheti a magyar kézilabda Radulovics Bojanát. A zalaegerszegi klub 1994-ben szerezte meg az akkor 21 éves jugoszláv tehetséget (érdekes, de ugyancsak a Caola csalogatta hazánkba a később szintén honosított Sirina Irinát), majd egy év múlva lecsapott rá a nagy célokat dédelgető Dunaferr. A balkezes átlövő nagy kincs volt már akkoriban is, de a Boki becenévre hallgató játékos karrierje csak ezután ívelt igazán felfelé.


Hetesből, akcióból, szélről, középről: ezekért a gólokért választták kétszer is a világ legjobbjának
Forrás: youtube.com

Az újvárosiakkal az összes európai kupát besöpörte, nyert BL-t, EHF-kupát, KEK-et, Szuperkupát, és szerencsénkre – no meg Sinka László akkori főtitkár remek nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően – sikerült honosítani is: a magyar sportvezető megszerezte a jugoszlávok jóváhagyását, így Radulovics a 2000-es, Sydneyben rendezett olimpián már a magyar válogatott színeiben szerepelhetett. Sydneyben pedig megmutatta, mit is tud valójában: az ezüstérmes magyar válogatott tagjaként bekerült a torna All Star-válogatottjába, majd a 2000-es évben a világ legjobb játékosának választották. Egy súlyos térdsérülés, valamint gyermekvállalás után tért vissza, méghozzá jobb formában, mint valaha. A 2003-as horvátországi világbajnokságon 97 (!) találattal lett gólkirálynő, s abban az esztendőben újra ő lett a világ legjobbja. A 2004-es hazai rendezésű Eb-bronzérem után elköszönt a válogatottól, majd 2007-ben súlyos vállsérülése miatt visszavonult.


Dunaújvárosban ezért imádták: minden helyzetből gólt lőtt
Forrás: youtube.com

Amikor azonban komoly válságba került a dunaújvárosi női kézilabdacsapat, több régi játszótársával együtt újra edzésbe állt, s többek között neki is köszönhető, hogy a városban ma is van NB I-es együttes. Példamutató hozzáállását, temérdek gólját köszönték meg neki szombaton a dunaújvárosi gálameccsen. Akik nem látták őt élőben játszani, azokat a cikkünkhöz mellékelt videók kárpótolhatják valamelyest.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.