Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-03 20:00:00

Hiába protestáltak a magyar olimpiai bajnokok, Tbiliszit megint megszenvedték

Vérhasjárvány miatt bukik a Honvéd?

Vérhasszerű tünetektől szenved a Honvéd vízilabda csapata, a fertőzést Tbilisziben szedte össze a társaság: a hétfői bajnokit lefújták, a hétvégi, budapesti Európa-kupa-selejtezőt talán megrendezhetik.

Az olimpiai bajnokokkal felálló Groupama-Honvéd vízilabdázói csoportelsőként zártak az előző hétvégén az Európa-kupa tbiliszi selejtezőtornáján. De amíg a vízben nyert a csapat, addig a vírussal szemben alulmaradt: a klub saját honlapján jelentette be: „Tbilisziben több játékosunk, míg a holland együttesnél szinte az összes játékos hasmenéses betegséget kapott. A holland szövetség jelezte a LEN-nek, hogy három játékosuknál is vérhasszerű megbetegedést észlelt.”

A grúz helyszínnel kapcsolatban már a selejtező-csoport kijelölésekor fenntartásai voltak a Honvédnak. Úgy tudjuk, aggályaikat informális módon már a sorsolás előtt jelezték a LEN legfelsőbb vezetésében ténykedő magyar tagnak, de hiába. A Honvéd tavaly után idén is „megnyerte” a tbiliszi álomutazást. Egy éve még viszonylag „olcsón” megúszták, akkor nem vérhas szerű, csak egy gyors lefolyású, de heveny fertőző betegség döntötte le a csapatot a lábáról.

A mostani „tizedelés” miatt Novák Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója a KÖJÁL és az ÁNTSZ javaslatára azzal a kéréssel fordult a Magyar Vízilabda Szövetséghez, hogy a további megbetegedések elkerülése érdekében elhalaszthassa a hétfői, Vasas elleni bajnoki csúcsrangadót. A szövetség hozzájárult a halasztáshoz. A hétfőn leadott mintákat expressz gyorsasággal, 24 órán belül elemezni fogják, így kedd délutánra nagy valószínűséggel egyértelműen kiderül, hogy „csak” súlyos higiéniás hiányosságok okozta fertőzés vagy durvább, vérhasra utaló megbetegedés alakult ki. Ha az utóbbi, akkor a Honvéd kénytelen lesz elhalasztani a hétvégi, saját uszodájában rendezendő Európa-kupa-selejtezőket is.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.