Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-02 06:30:00

Érik a magyar csúcsjavítás, de 587 perce nem kapott gólt az angyalföldi kapus

Vasas: ez már nem Vlak-szerencse

Marijan Vlak érkezése óta bevehetetlen a Vasas kapuja, a korábban vergődő angyalföldiek a horvát edzővel kilenc meccs óta veretlenek, s ezalatt mindössze két gólt kaptak!

A gyatra jelző hízelgő a Vasas rajtjára, hiszen a piros-kékek öt forduló után, 5-14-es gólkülönbséggel s egy árva ponttal álltak az utolsó előtti helyen. A számok is mutatják, különösen a csapat hátsó alakzata volt sebezhető, átlagban 2.8 gólt kapott mérkőzésenként. Aztán jött a horvát szakember, s vele a változás.


Nehéz nekik gólt lőni

Vlak egy ZTE elleni, idegenbeli 1-1-es döntetlennel mutatkozott be, aztán megverték 2-0-ra a Fradit, majd következett egy újabb 1-1, ezúttal Kecskeméten. Lencse László, a KTE–Vasas találkozó 43. percében talált be Lubos Ilizi kapujába, mindez szeptember 10-én történt. Azóta a Videoton, a Pápa, az Újpest, a Siófok, a Paks és a Kaposvár támadói próbálkoztak – mindhiába. A Vasas 587 perce nem kapott gólt a bajnokságban, s ez mindenképpen dicséretre méltó teljesítmény.


180 pernyire az egyetemes magyar rekordtól

A piros-kékek szlovák kapuvédője – akit szerződtetésekor nem egy szakember nemes egyszerűséggel ügyetlennek titulált – éppen kétmeccsnyire, azaz 180 percnyire van Szűcs Lajos magyar „góltalansági rekordjától”, Ilizinek a Diósgyőr és a Debrecen elleni hazai mérkőzéseket kell kihúznia a csúcsjavítashoz.


Nem látványos, de eredményes foci

Ám ennél sokkal fontosabb, hogy a Vasas valóban masszív csapattá vált a Vlak-érában. Az angyalföldiek nem játszanak látványos futballt – emiatt sokszor bosszankodik is a maximalista horvát tréner –, ám tény, hogy nagyon nehéz gólt lőni nekik. Az első öt találkozó 2.8-as kapott gól-indexe alaposan megváltozott, veretlenül megvívott kilenc mérkőzésen átlagban 0.22-szer kapott gólt a gárda.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.