Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-20 13:24:00

Nem kispályás csapat a miénk!

Úszóink beérnek 2012-re

A huszonkét érmet szerző nemzet közül Magyarország a 16. helyen zárta a múlt heti dubai rövid pályás úszó-világbajnokságot. Kilencfős küldöttségünkből hárman léphettek dobogóra: Gyurta Dániel és testvére Gergely, valamint Cseh László.

Gyurta Dani 200 méter mellen lett ezüstérmes, míg öccse kimagasló teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett 1500 gyorson. Szintén harmadikként ért célba Cseh Laci 200 pillangón. Dobogóhoz közeli helyezést gyűjtött be Hosszú Katinka 200 vegyesen és pillangón, Verrasztó Dávid pedig 400 vegyesen lett negyedik. Ebben a számban Cseh és Verrasztó ellenfelek voltak a medencében, a kettes és a hetes pályán indultak, Cseh hatodikként érintette a falat. A győztes, ki más, Ryan Lochte volt. Az amerikai az első, aki egy bajnokságon hét érmet szerzett.

Többek között Cseh László is a vb-re készülve hagyta ki a novemberi Európa-bajnokságot. Így most négy számot vállalt magára, igaz, a 100 pillangót csak bemelegítésnek szánta, és ebben a középdöntőnél nem is jutott tovább.

A női 4x200-as gyorsváltót a hetedik helyen zárta csapatunk, itt a legjobbak a kínaiak voltak, akik csodadressz nélkül úsztak világcsúcsot. Verrasztó Evelyn a magyar delegációban egyedüliként öt számban indult, és ebből négyben döntőbe jutott.

Ezen felül számos egyéb top nyolcas helyezés született, hiszen minden magyar úszó döntőbe került valamilyen számban. Kiss László szövetségi kapitány ezért nem aggódik amiatt, hogy a 2012-es londoni olimpián ne szerepelne kiemelkedően a válogatott. Ahogy fogalmazott vasárnap, a zárónapon: „nem kispályás csapat a miénk”. És valóban nem, még szó szerint sem, ugyanis rövidpályán, vagyis 25 méteres medencében nincs lehetőségük eleget gyakorolni. Márpedig itt a rajt és a fordulók még nagyobb súllyal esnek latba.


Cseh László 200 m pillangón 3. helyezett
400 m vegyesen 6. helyezett
Gyurta Dániel 200 m mellen 2. helyezett
100 m mellen 6. helyezett
Gyurta Gergely 1500 m gyorson 3. helyezett
Hosszú Katinka 200 m vegyesen 4. helyezett
200 m pillangón 4. helyezett
Jakabos Zsuzsanna 200 m háton 8. helyezett
400 m vegyesen 5. helyezett (Eindhovenben Európa-bajnok)
Verrasztó Dávid 400 m vegyesen 4. helyezett (Eindhovenben Európa-bajnok)
Verrasztó Evelyn 100 m vegyesen 6. helyezett (Eindhovenben Európa-bajnok)
200 m gyorson 6. helyezett
200 m vegyesen 5. helyezett (Eindhovenben Európa-bajnok)
MAGYARORSZÁG női 4x200 m gyorsváltón 7. helyezett (Dara Eszter, Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vér Viktória


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.