Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-04 06:03:00

Újra Debrecenben készül az ötszörös válogatott csatár

Tisza Tibor DEAC-mezben

A tavaszt Belgiumban töltötte a debreceni születésű és nevelésű labdarúgó, Tisza Tibor, aki jelenleg csapatot keres, s a DEAC edzéseit látogatja.

Kapkodják a fejüket a debreceni egyetemi klub edzését figyelő nyugdíjasok, az NB III-ba most feljutott DEAC csapatában ugyanis sok az új arc; Pajkos János szakmai igazgató és Sáfár László vezetőedző fiatal keretnek vezényel gyakorlást. Egyvalakit azonban mindenki felismer.


Klasszis az NB III-as csapat edzésén

„Te, ott az a srác nem a Tisza Tibi!?” – böki oldalba a mellette ácsorgó barátját egy hatvan körüli úr. A megszólított előbb hosszasan figyel, aztán bólint. „Akkor igencsak erős lesz a DEAC az ősszel” – állapítják meg szinte egyszerre. Mielőtt a harmadik vonal Tisza-csoportjában szereplő csapatok edzői elkezdenék az ötszörös válogatott csatár „semlegesítésére” szolgáló taktika kidolgozását, megtudjuk, hogy a klasszis bajnoki meccsen nem lép pályára az egyetemi klub szerelésében, edzeni azonban kell valahol, s a debreceni születésű, a városhoz ezer szállal kötődő futballista a DEAC-ot választotta.


Miért nem a DVSC-nél gyakorol?

Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy Tisza Tibor miért nem az NB I listavezetőjénél, a DVSC-nél készül. Nos, a válasz kézenfekvő, a játékos ugyanis 2004-ben nem éppen baráti hangulatban köszönt el a Lokitól. Hiába tartották nagy tehetségnek, nem kapott lehetőséget, ezért került előbb kölcsönjátékosként Diósgyőrbe, majd Újpestre, ahol hamar a közönség kedvencévé vált: összesen 41 gól szerzett a lila-fehéreknek. Télen ugyan felmerült, hogy visszatér Debrecenbe, végül a belga Sint-Truiden csapatánál töltötte a legutóbbi fél szezont.


A társakra is jó hatással van

Most szabadon igazolható, megfelelő ajánlatra vár, s közben a DEAC-cal gyakorol. Nem véletlen a választás, hiszen Pajkos János, az egyetemi csapat szakmai igazgatója gyerekkora óta ismeri a csatárt, a Debreceni Olasz Focisulinál, Tisza első egyesületénél dolgoztak együtt. Tibi jelenléte a társakra is jó hatással van, mindenképpen feldobja egy NB III-as csapat edzéseit, ha egy válogatott futballista is a pályán van. Ráadásul egy olyan játékos, akinek a hozzáállása, a sportághoz való viszonya minden szempontból példaértékű.

 

M. B.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.