Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-12 19:00:00

Története első Bajnokok Ligája-mérkőzésére készül a magyar bajnok

Szabics: jobb a Graz, és esélyesebb a Vidinél

Az előző heti Szuperkupa-győzelemmel melegített a Videoton a szerda esti BL-nyitányra: a magyar bajnok a selejtező második körében idegenben, az osztrák Sturm Graz otthonában kezd.

A története első bajnoki aranyát júniusban ünneplő Videoton szerdán a Sturm Graz vendégeként mutatkozik be a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában. A székesfehérvári gárda az arany után rögtön lecserélte az addigi mestert, Mezey Györgyöt, akinek a helyére a játékosként két BL-győzelemig jutott Paulo Sousa ült. A portugál első tétmérkőzését hozta, az előző héten a magyar Szuperkupáért kiírt meccsen legyőzte a Kecskemétet. A BL-selejtező azonban egészen más szint.

A háromszoros osztrák bajnok Graz egyik legjobbja a mostanában ismét válogatott Szabics Imre: „A Ferencvárosban nevelkedtem, az a csapat áll közel a szívemhez, vagyis a Videoton elleni párharc számomra ugyanolyan lesz, mint bármelyik másik meccs” – fogalmazott a kisebb bokasérüléssel bajlódó, 30 éves Szabics, aki nem kertelt: „Jobb csapatunk van és a nagyobb nemzetközi rutin miatt valamivel mi vagyunk az esélyesebbek” – mondta. A tét a továbbjutáson túl is nagy, tudniillik a párharc vesztese ebben a stádiumban még nem csatlakozhat a kisebbik kupa, az Európa Liga mezőnyéhez, hanem erre a szezonra befejezte szereplését Európában. A legnagyobb magyar költségvetésű klub már kedd reggel elutazott Ausztriába, a visszavágót jövő hét szerdán rendezik Székesfehérváron.

 

– mti/mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.