Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-23 05:50:00

A Videoton egy fillért sem kapott egyik legpiacképesebb játékosáért

Sousa nagyvonalú ajándéka a walesieknek

A Videotontól kiebrudalt Lipták Zoltán az angol élvonal újoncánál, a Swansea Citynél folytathatja pályafutását. A walesi csapat ingyen igazolhatja le a Paulo Sousa által szabadlistára tett válogatott védőt.

A nemzetközi átigazloási időszak lejárt, Lipták mégis kereshetett magának új klubot, hiszen – a Videoton mestere, Paulo Sousa döntése folytán – szabadon igazolható játékos lett. A Swansea középső védő poszton komoly problémákkal küzd az elmúlt időszakban, hiszen két fontos láncszem, Alan Tate és Steven Caulker esett ki a hátsó alakzat tengelyéből, így mindenképpen szüksége van egy bármikor bevethető, tapasztalt belső védőre. Így került képbe Lipták.

A védő furcsa körülmények között lett szabadon igazolható státuszú, hiszen a nyáron még másfél millió euróra taksálták őt a székesfehérváriak (ez nem biztos, hogy reális ár), de a néhány héttel később megállapított ötszázezer euró átigazolási díj már reálisnak tűnt a magyar válogatottban is biztos csapattagnak számító játékosért. A Videotonnál teljhatalommal felruházott Sousa azonban kirakta a csapatból és szabadon igazolhatóvá tette Lipták Zoltánt. Ezzel többen is jól jártak, s igazából egyetlen vesztes van, a portugál tréner munkaadója, a székesfehérvári klub. A Videoton ugyanis egy filléárt sem kapott egyik legpiacképesebb játékosáért.

Az viszont egyértelmű, hogy Lipták jól jár, hiszen néhány hetes pauza után talált magának csapatot, méghozzá nem is akármilyet. A Premier League újoncánál ugyanis a fent már említett sérülések miatt akár azonnal csapatba kerülhet, ráadásul az ilyenkor szokásos módinak megfelelően még az elmaradt átigazolási díj egy részét is bezsebelheti… Paulo Sousa furcsa döntésének másik haszonélvezője a Swansea, a walesiek ugyanis ingyen (vagy a Liptáknak fizetendő bónusszal együtt is a reális ár töredékéért) vehetik meg a védőt, akit – ha bizonyít Európa legerősebbnek tartott bajnokságában, meg a magyar válogatottban – jó pénzért, búsás haszonnal adhatnak majd el. A kérdés az: Fehérváron tényleg nem tudják, hogy Paulo Sousa mekkora kárt okozott a klubnak?

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.