Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-06 17:26:00

Nehéz feladat vár a magyar női kézilabda-válogatottra az Eb-n

Sorsdöntő meccs Szlovénia ellen

Kedden délután megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a norvég-dán közös rendezésű kontinenstornán, méghozzá nem a legjobb előjelekkel, hiszen Görbicz Anita kézsérülése miatt nem lehet ott a többiekkel.

Csodálatos helyre érkezett meg hétfőn a magyar válogatott, hiszen Lillehammer, az 1994-es téli olimpia házigazdája igazi turistaparadicsom, Norvégia egyik büszkesége. Csakhogy Mátéfi Eszter tanítványai nem turistaként érkeztek az Eb-re, és nem is lesz könnyű dolguk, hiszen borzasztóan erős csoportba kerültek.

A házigazda norvég válogatottat nem kell bemutatni (az elmúlt évtizedben minden megnyerhető trófeát begyűjtöttek), a helyiek csalódottak lennének, ha csapatuk nem jutna döntőbe. Franciaország ellen sem a mieink számítnak esélyesnek, így különösen fontos a csapat számára a nyitány, ahol Szlovénia lesz az ellenfél. A kvartettból ugyanis három csapat léphet tovább a középdöntőbe, így, kicsit leegyszerűsítve a képlelet, a magyar-szlovén mérkőzés győztese nyeregben érezheti magát, míg a vesztes borzasztóan nehéz helyzetbe kerül.
 

Ráadásul sok kulcsember hiányzik a magyar válogatottból, hiszen Görbicz Anitán kívül nincs ott az Európa-bajnokságon Zácsik Szandra és Tóth Tímea sem. A két átlövő sérülése jelentősen csökkenti a szövetségi kapitány variációs lehetőségeit. Sok múlik majd azon, hogy a ferencvárosi Szucsánszki Zita miként tudja helyettesíteni Görbiczet, s hogy az átlövők milyen hatékonyak lesznek Tóth és Zácsik távollétében. Hogy a sok hiányzás mellett egy jó hírrel is szolgáljunk : a tavalyi világbajnokságot kihagyó Pálinger Katalin, az együttes igazi oszlopa visszatért a válogatottba, s ez némileg megkönnyíti Mátéfi Eszter dolgát.
 

A hivatalos célkitűzés a nyolc közé kerülés, s ezt teljesítheti is a csapat, amely továbbjutása esetén a német-svéd-holland-ukrán négyes három továbbjutójával találkozik a középdöntőben.
Egyelőre azonban ne tekintsünk ennyire előre, jelenleg a legfontosabb a Szlovénia elleni meccs, amely megnyithatja a csapat előtt a középdöntő felé vezető utat.

Bereczky Attila

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.