Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-21 15:00:00

Folytatódik a szövetségi vizsgálat Aczél Zoltán felfüggesztése miatt

Önmaga ellen kellene döntenie bundaügyben az MLSZ-nek

Folytatódik az MLSZ-ben a bundázással vádolt Aczél Zoltán ügye: életszerű-e, hogy az MLSZ saját maga ellen hozzon határozatot?

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága bejelentette, folytatja a fegyelmi eljárást Aczél Zoltán ügyében: a trénert azzal gyanúsítják, hogy még a Siófok edzőjeként eladta csapata két meccsét. „Érdemi változás az ügyben a fegyelmi eljárás lefolytatása, mert annak végén dönteni kell, hogy Aczél Zoltán elkövetett-e fegyelmi vétséget vagy sem, továbbá ha úgy döntenek, hogy igen, akkor is a legsúlyosabb ítélet kétéves eltiltás lehet. Az eljárás meg is indult, a testület meghallgatta Aczél Zoltánt, illetve több bizonyítékot terjesztettünk a testület elé” – idézte az MTI érdeklődésére Aczél Zoltán ügyvédjét, Czeglédy Csabát. A tárgyalás következő időpontját azonban még nem tűzte ki a testület.

Aczél esetében az MLSZ fegyelmi bizottsága által hozott elsőfokú döntés alapvető jelentőséggel bírt: a rendőrségi őrizetbe vétel után a szövetségi testület meghallgatás és tárgyalás nélkül függesztette fel a sporttevékenység alól Aczél Zoltánt, akit emiatt egy nappal később kirúgott állásából a Haladás. Az edzőről két játékosa állította, hogy az ő megkeresésük után eladta a csapat meccseit. Lapunk korábban megírta, az MLSZ másodfokú határozata döntő fontosságú: ha a fegyelmi bizottság úgy dönt, másodfokon felülírja az elsőfokú döntést, akkor Aczél joggal perelheti a szövetséget a felfüggesztő határozatért, illetve a Haladást, amiért az MLSZ-re hivatkozva kitette állásából. A kérdés ezek után az, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága miként dönt: igazolja-e a szövetség elsőfokú döntését, vagy éppenséggel felmenti Aczélt? Ez persze csak költői kérdés. A választ nyilván Aczél is tudja.

 

S. V. A.
Nyitókép:
MTI/Ilyés Tibor

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.