Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-14 07:00:00

Sousa edző szerint romlottak esélyeik, de nem adják fel a visszavágóm

Nyilatkozatok a Videoton BL-veresége után

Szabics Imre és Roman Kienast góljával az osztrák Sturm Graz 2-0-ra legyőzte szerdán a Videotont a Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzésén.

A magyar válogatott Szabics a 68. percben szerzett vezetést az osztrák csapatnak, majd Kienast a 92. percben állította be a végeredményt a Klagenfurtban rendezett találkozón. A statisztikák szerint a visszavágón is esélytelen a leggazdagabb magyar klub, mert a graziak az elmúlt 13 nemzetközi kupában vívott párharcból egyaránt továbbjutottak, amikor hazai pályán nyerni tudtak, ráadásul magyar csapat ellen még sosem estek ki…

Paulo Sousa, a Videoton portugál edzője azért a vereségben is talált pozitívumot: – Csapatom játékával, a labdarúgók hozzáállásával és küzdőszellemével elégedett vagyok, az eredménnyel azonban nem. A Sturm Graz fölénk nőtt és jobb volt. A kétgólos hátrány azt jelenti, hogy rosszabbak lettek az esélyeink, pedig eddig sem mi voltunk a favoritok. De ne felejtsük el, ez a párharc két mérkőzésből áll, és ha ugyanilyen lelkes hozzáállással játszunk jövő héten is, akkor szurkolóink segítségével lehet még esélyünk! Nem adjuk fel!


Sousa (jobbra) és Franco magyarázza a bizonyítványt
Fotók: vidi.hu

Foda Franco, a Graz trénere szerint megnyugodtak a Szabics-gól után: – A 2-0 jó eredmény számunkra, de nem szabad hátradőlnünk, mert a párharc a győzelmünk ellenére még nem dőlt el. Óriási energiákat kellett mozgósítanunk Alves semlegesítésére, aki főleg az első félidőben okozott sok zavart a kapunk előtt. A félidőben azt kértem a játékosaimtól, hogy kapcsoljanak nagyobb sebességre és játsszanak sokkal gyorsabban. Az első gól megnyugtatott minket és a 92. percben szerzett újabb találatunk akár sorsdöntő is lehet.

Elek Ákos középpályás ígért és kért egyszerre: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, de a visszavágón ki fogjuk köpni a tüdőnket. Arra kérném a szurkolókat, hogy legalább 8-9 ezren segítsék szurkolásukkal csapatunkat.

A visszavágót jövő szerdán, 20:30 órától rendezik Székesfehérváron.

 

– mti/vidi.hu/mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.