Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-31 06:30:00

A sportág történetében először külföldi szakember irányítja a válogatottat

Norvég kapitány a női kéziseknél – nyilatkozatok

A sportág történetében először külföldi szövetségi kapitánya van a magyar női kézilabda-válogatottnak, Karl Erik Böhn személyében. A norvég szakember élettársa, Heidi Löke jelenleg a Győri Audi ETO játékosa.

Furcsak az élet, hiszen Karl Erik Böhn élete legnagyobb sikeréről éppen párja magyarországi szerződése miatt maradt le. Amikor ugyanis a világ legjobb beállósának tarott Löke ez év elején bejelentette, hogy Győrbe szerződik, élettársát elbocsátották a Larviktól. Attól a csapattól, amelyet Karl Erik Böhn hat éven át épített, s amely a Bajnokok Ligája toronymagas esélyesének számított. Böhnt viszont Löke átigazolása miatt kirúgták, a Larvik pedig BL-t nyert 2011 tavaszán. Az élet most kárpótolta az északi szakembert, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség keddi ülésén őt válaszottotta meg a női válogatott szövetségi kapitányának, megbízása a 2016-os olimpia végéig szól. Böhn mindeképpen nyelveket beszélő, magyar szakembert akart maga mellé segítőnek, s a hírek szerint a posztra a korábban Dániában légióskodó Siti Bea a jelölt.

– Ott tartunk, hogy ajánlatot kaptam az állóvizet remélhetően megmozgató norvég szakembertől, hogy legyek a segítője, de a döntésig még sok kérdést kell tisztáznunk. Az egyik legfontosabb, hogy klubomban, az Alcoa FKC-ban is szeretnék dolgozni, ez a munka nagyon fontos számomra – fogalmazott az Ikasttal EHF-kupát nyerő Siti Bea, aki jelenleg a székesfehérvái Alcoa FKC másodedzője.

– Az volt a feladat, hogy megtaláljuk azt a személyt, aki visszavezeti a nemzeti csapatot a világ- és kontinentális tornákra. Sikert és teljesítményt hozzon. Az elnökség összességében egységes volt a döntés meghozatalában. Kinevezése nem minősíti a magyar edzőket. Időnként szükség van arra, hogy új impulzus, új szemlélet jöjjön. Ami a kinevezés anyagi oldalát illeti: Böhn munkája nem kerül többe, mint ha magyar szakember látná el ezt a feladatot – mondta Vetési Imre, a szövetség elnöke

– Nagy kihívásnak tartom, hogy a magyar csapatot vezethetem. Szeretném a sikeres magyar és norvég stílust egyesíteni. Hat-hét hete vagyok Magyarországon, de sok minden lenyűgözött, például az, hogy milyen sokat edzenek a játékosok. Szeretném elérni, hogy Siti Beáta legyen a másodedzőm, remélem, elfogadja a felkérést. Azt viszont kiemelem: bárhova igazol a párom, Heidi Löke, én addig maradok a magyar válogatottnál, amíg a szerződésem szól – oszlatott el némi kételyt Karl Erik Böhn, a magyar nemzeti együttes új kapitánya

– Nekünk, magyar edzőknek mostantól egy feladatunk van, hogy segítsük Karl Erik Böhn munkáját. A céljaink és az érdekeink közösek, bízom benne, hogy sikerre vezeti a magyar női válogatottat – mondta Elek Gábor, a KEK-címvédő FTC vezetőedzője.

– Sok sikert kívánok kollégámnak, bármikor állok a rendelkezésére, remélem, sikeres lesz a közös munkánk, s újra sikeres lesz a magyar női válogatott is – fogalmazott tömören Köstner Vilmos, a DVSC-vel két EHF-kupát nyerő szakember.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.