Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-04 06:30:00

Saját csapata indulhat a legrangosabb motorsport eseményen, a MotoGP-n

Nem nyugszik Talmácsi volt menedzsere

A magyar motorsportban áttörésnek értékelhető projektet vitt sikerre Stefano Favaro: Talmácsi Gábor volt menedzsere zöld utat kapott egy új csapat létrehozására, azaz újra lesz magyar érdekeltségű istálló, és magyar versenyző a MotoGP-ben.

A gyorsasági motoros vb hétvégi futamának otthont adó olaszországi Misanóban fajsúlyos bejelentést tett Stefano Favaro: a Magyarországon élő olasz menedzser közölte, sikeres volt az általa projektvezetői minőségében irányított kezdeményezés, így Franco Moróval, a híres olasz mérnökkel együtt kifejlesztettek egy új, Moto3 kategóriájú motort.


Az új csapat rajtengedélyt kapott

A MotoGP 2012-es szezonjában a 125 cm3-s motorokat felváltja a 250 cm3-s kategória, amelyet majd Moto3 néven futtatnak a jövő évi versenynaptárban. Az új kategória azonban nem csak méretében, hanem technikai paramétereiben is jelentősen különbözik majd elődjétől, itt már négyütemű kétkerekűek hasítják majd az aszfaltcsíkot. A motor a tesztelési időszakban tökéletesen teljesített, de Favaro szerint folyamatosan fejlesztik, hogy igazán versenyképes lehessen. Favaro ráadásul nem állt meg a motorfejlesztésnél, továbblépett: Eros Carettával, a Caretta Technology Racing Team névadó szponzorával karöltve létrehozta a MotoGP legújabb csapatát. A mogyoró a habon pedig az, hogy Favaro és csapata a hét elején zöld utat, azaz rajtengedélyt kapott a MotoGP életét szervező cégtől! Vagyis: 2012-ben magyar versenyző és magyar szerelők is indulhatnak majd a sorozatban!


Favaro (balról a második) hódításra kész új csapata
Fotó: Faster Management

A pénz már a kasszában, két 17 évesre költik

„Nagy örömmel tölt el, hogy sikerült idáig elérnünk, és jövőre saját csapattal állhatunk rajthoz a világ legrangosabb és legelismertebb motorsport eseményén, a MotoGP-n. Régóta dédelgetett álmom vált valóra. Ez volt az első lépés, az év hátralevő részében a pilótákkal és a menedzsmenttel együtt gőzerővel dolgozunk, hogy csapatunk ütőképes legyen. Az induláshoz szükséges alaptőke már megvan” – örömködött Stefano Favaro, aki leszögezte: a csapat két kiválasztott motorosa tükrözi a tulajdonosi szerkezetet, olasz oldalról az Alpok-Adria Bajnokság idei győztesére, Alessio Cappellára esett a választás, míg a magyar pilóta Sebestyén Péter, a MotoGP 125 cm3-s kategóriájának szereplője lesz. Mindkét pilóta fiatal, csak 17 éves.


Magyarországon üzletelni is fognak

A csapat olasz vezetője, Eros Caretta régi motoros a szakmában, és még üzleti fantáziát is lát a kapcsolatban: „Régóta benne vagyok a MotoGP-ben, és nagyon megörültem, amikor Stefano belevágott a projektbe. Tetszett az ötlet és a hozzáállása, ezért úgy döntöttem, beszállok. Remekül működik az új motor, remélem, meg tudjuk mutatni a MotoGP-ben, hogy mire vagyunk képesek. Stefanóval üzleti kapcsolatban is állunk, a cégem Magyarországra is kiterjeszti tevékenységét, és egy új technológia meghonosításával az autó, motor, és teherautógumik újrahasznosítását fogjuk végezni.”


Amikor még szent volt a béke: Talma azóta kiesett a pikszisből, egyelőre messze a „viktóriától”
Fotó: tesztmotor.hu

Stefano Favaro korábban Talmácsi Gábor menedzsereként segítette a magyar sportolót világbajnoki címéhez. Tavalyi szakításuk óta Talmácsi kikerült a nemzetközi körforgásból, legfeljebb szponzoreseményeken tud fellépni. A karrierjében bekövetkezett törés állítólag nem végleges, egy tévéműsorban azt állította: a Moto2-ben, vagy a szuperbike szupersport kategóriájában fog visszatérni.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.