Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-04 21:30:00

Az elvárások a felkészüléstől függetlenül ugyanazok, mint tavaly voltak

Mocsaiék kiütéssel nyitottak, de a BL a cél

Sima győzelemmel kezdte az idei bajnoki szezont a címvédő Veszprém, esetében azonban a hazai liga aligha okozhat nehézséget. De mire viheti idén a Mocsai Lajos edzette Veszprém a Bajnokok Ligájában?

A címvédő MKB Veszprém majdnem húsz gólos győzelemmel kezdte a férfi kézilabda NB I-et, miután vasárnap 38-21-re nyert Pécsen. Mocsai Lajos edző nem tulajdonított különösebb jelentőséget az idénynyitónak, mint mondta, a befejezések sokszor nem sikerültek, több hiba csúszott a játékba, ami főleg a nagy különbség miatt fordult elő, mert így nem volt meg a „mérkőzés feszessége”.


Szokásához híven a nehezebb utat választotta

Ennél azonban jóval messzebb tekintett. A klub honlapján megjelent hosszabb interjúban leszögezte: két feladatuk volt a felkészülés elején, az egyik, hogy kiválasszák, milyen utat szeretnének végigjárni az alapozás alatt, a másik pedig, hogy elkezdjék a csapatépítést a következő idényre. „A felkészülésnél tudatosan a nehezebb utat választottuk, ennek megfelelően az utolsó három hétben folyamatos utazás mellett 12 felkészülési mérkőzést játszottunk, mindig más szállodába kellett költöznünk, de emellett természetesen folyamatosan edzettünk is.”


Új stílust honosít meg

Mocsai ugyanis meg akarta reformálni a Veszprém játékát, ami buktatókkal terhes út: „Elképzelésünk az volt, hogy áttérünk egy olyan játékra, amelyben csak egyet kell cserélnünk, de az utolsó felkészülési mérkőzéseken már többször két cserét alkalmaztunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy nem rakhatunk akkora terhet Császár Gáborra, hogy az összes mérkőzést egyedüli irányítóként játssza végig, ezért olyan formációt kellett gyakorolni, amelyben három lövővel operáltunk” – mondta. A csapatépítés elején még csupán arra fókuszált, hogy az új játékosok megismerkedjenek a régiekkel, majd a következő fázisban már elkezdett kialakulni a játékosok közötti hierarchia. „Egyértelmű, hogy a felkészülés a kísérletezésről és a csapatépítésről szólt, ezért több súlyos verség is becsúszott, de a cél az volt, hogy a gárda minél jobban felkészüljön az idei BL-találkozókra.”


Kemény célokat fogalmaztak meg

Mocsai leszögezte, az utolsó három hét eredményei komoly tanulságokat jelentettek a játékosok versenyeztetésében, és a konfliktushelyzetek megoldásában egyaránt. A finomhangolást most kezdte el, a célokról pedig Magyarády Péter klubelnök szólt: „Az elvárásaink a felkészüléstől függetlenül, ugyanazok, mint tavaly ilyenkor voltak: szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát, a BL-ben pedig a legjobb nyolcba kell kerülni.”
 

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.