Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-28 06:00:00

Mladen Bozsovics ott lehet az Eb-n, de a bajnoknál csak a kispadon

Miért jegeli a Videoton a magyar bajnokság legértékesebb játékosát?

Vagy a világ legelismertebb játékosbörzével foglalkozó portáljánál nem értenek a futballhoz, vagy Paulo Sousa gondolkodik rosszul: egyébként miért mellőzi a magyar liga legdrágább játékosát?

Mladen Bozsovics nemzeti hős Montenegróban. Az alig fél évtizede önálló állam válogatottja az Eb-selejtezők során csoportjában Anglia mögött (Svájcot, Wales-t és Bulgáriát megelőzve) a második helyen végzett, s készülhet a csehek elleni pótselejtezőre. A jugoszláv utódállam válogatottjának kapusa, Mladen Bozsovics sokat tett a bravúros eredményért: legnagyobb parádéját a Wembley-stadionban produkálta, mértékadó források, s az ellenfél sok nagy csatát megélt szövetségi kapitánya, Fabio Capello szerint is a kapusnak köszönhette Montenegró a 0-0-ás döntetlent.


Tujvel ára a mértékadó szakportál, a transfermarkt.de szerint 250 ezer euro...


Négyszer annyit ér, mint vetélytársa

Nagy lehet(ne) az öröm Székesfehérváron, hogy ilyen kapusa van a magyar bajnoknak, ám a portugál edző érkezése óta Bozsovicsnak nem osztanak lapot a Videotonnál. Sousa regnálásának idején egy Magyar Kupa, és egy Ligakupa-mérkőzés jutott a montenegrói hősnek (a bajnoki arany megszerzésének idején 25 első osztályú találkozón volt kezdő Mezey Györgynél), a mostani bajnokikat viszont a kispadról szemléli. A fehérváriaknál ugyanis Tomas Tujvel élvez feltétlen bizalmat, még az sem rendítette meg a szlovák kapus pozícióját, amikor a Sturm Graz elleni BL-selejtezőn az osztrákok több góljában is alaposan benne volt.
Nem csak mi véljük úgy, hogy Bozsovics jóval értékesebb Tujvelnél (nem mellesleg ezt támasztják alá az eredmények is).


…Bozsovicsé viszont ennek pont a négyszerese, mégsem ő védhet

A mértékadó szakportál, a transfermarkt.de szerint a montenegrói kapus piaci értéke egymillió euró, míg Tujvelé ennek csak a negyede. S Bozsovics ára csak nőhet egy esetleges Eb-szerepléssel. Lám, ilyen jó a magyar bajnokság, még az NB I legdrágább játékosa sem mehet biztosra, hiszen a hatodik helyen álló csapat kispadján egy háromszázmillió forintot kóstáló kapus ücsörög…

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.