Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-26 20:00:00

Jövőre már nem lesz ingyenes, de szurkolóbarát árakkal dolgoznak

Michelisznek ismét futamot rendeznek a Hungaroringen!

A Formula-1 után a világ második legnépszerűbb sorozata, a túraautó GP is a Hungaroringre hozza a széria egyik vb-futamát. Májusban újra itthon látható a közönségkedvenc Michelisz Norbert.

Újraértelmezi a Hungaroring eddigi hasznosítási gyakorlatát a cég vezetése: a mogyoródi pálya a korábbi években az F-1 néhány napját leszámítva üresen állt, vagy ha mégsem, akkor is csak ritkán volt képes nagyobb tömegeket megmozgatni. Ennek most vége, mert az idei szervezésnek hála 2012-ben is hazánkban rendezik az autósport második legnépszerűbb sorozatának, a WTCC világbajnoki szériájának május 6-i futamát.


Visszatérnek jövőre is

Ennek nyilván Michelisz Norbert örül a legjobban, aki a szakág legnépszerűbb magyar versenyzőjeként ismét hazai pályán versenyezhet. A Hungaroring azért kapta meg újra a rendezési jogot, mert az idei, június eleji viadal sikeres volt. A futamról a jogtulajdonos, a csapatok a versenyzők, külföldi szakkommentátorok is a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak. „Még mindig nagyot dobban a szívem, amikor eszembe jutnak a verseny utáni elismerő szavak. Pedig nem volt egyszerű a helyzet, hiszen volt itt minden: szakadó eső, kicsúszások, büntetések, és ami legfontosabb: Michelisz Norbi ragyogó szereplése. Hatalmas siker ez a magyar autósport számára, hiszen egy olyan sorozatot sikerült Magyarországon tartani, amely a világ második legnépszerűbb pályaversenye” – fogalmazott Gyulay Zsolt.


Idén is már tízezrek drukkoltak Michelisznek, ő a magyar kedvenc


Nem lesznek drága belépők

A Hungaroring Sport Zrt elnök-vezérigazgatója elmondta, korántsem lehetetlen a hosszútávú együttműködés, hiszen már tárgyalnak a sorozat 2012 utáni magyarországi jelenlétéről. Az idei hathetes felkészülés helyet ezúttal nyolc hónap jut a szervezőknek, hogy megfelelően előkészítsék az eseményt, illetve előteremtsék a futam költségeit. Ugyan a jogdíj összege nem hasonlítható össze a Formula-1-es jogdíjjal, ám a rendezés anyagi hátterét is elő kell teremtenie a szervezőknek. Emiatt a 2012-es verseny már nem lesz ingyenes, de állítólag pénztárcabarát konstrukciót dolgoznak ki a szurkolóknak.


Pécs egy rali vb-futamot csípett meg

Ugyanakkor a rali szakág sem panaszkodhat, hisz az IRC világbajnokság idén debütált Pécsen, és annyira elnyerte a jogtulajdonos tetszését, hogy jövőre is vb-futamot rendezhetnek a Mecsek Rali-n.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.