Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-31 14:00:00

A magyar klasszis összeomlott 400 vegyesen, a döntőtől is messze volt

Mi történt Cseh Lászlóval? - nyilatkozatokkal

Cseh László számára dicstelen ért véget a sanghaji világbajnokság, a magyar úszósport elmúlt időszakának legnagyobb klasszisa, kedvenc számában maradt le a döntőről.

Rossz előjelek akadtak szép számmal. Cseh 200 pillangón is csak szenvedett, nem került a fináléba, s bár 200 vegyesen összehozott egy bronzérmet formája nem tűnt túl bíztatónak, Ezzel együtt a 400 vegyes előtt bizakodtunk, arculcsapásként jött a 4:22.26-os idő az előfutamban, amely a 22. legjobb eredmény volt a mezőnyben.(Verrasztó Dávid 4:15.01-es eredménnyel lett finalista, majd a döntőben a hatodik helyen végzett.)
"Nem kapok levegőt" - mondta Cseh Laci a balul sikerült futam után, pedig egy ilyen 400 vegyes után neki lihegnie sem volna szabad.
Kérdés, hogy mi történt a magyar klasszissal? Szimplán elrontották a felkészülését, nem sikerült a formaidőzítés, vagy valami komolyabb gond van vele. Könnyen lehet, hogy elmúlt időszak terhelésétől elfáradt, hiszen a világversenyeken mindig tőle várták az eredményt.
Könnyen elképzelhető, hogy a magyar úszósporton belül kialakult belviszályok is szerepet játszanak a dologban. A vb magyar megelepetésembere, az ajkai Kis Gergő (korábban 800, a zárónapon pedig 1500 gyorson szerzett bronzérmet, méghozzá fantasztikus országos csúcsokkal), ugyanis sokáig szenvedő alanya volt a Cseh-hegemóniának, nem is indulhatott 400 vegyesen, így kötött ki a hosszútávú gyorsúszó számoknál.
"Arról álmodoztam, hogy jó lenne első magyarként egyszer 15 percen belül úszni az 1500-at, nos ez kétszer is sikerült. Remélem megmutattam, azoknak akik a 800 gyors bronzérme után gratuláció helyett azt vágták a fejemhez, hogy ez nem olimpiai táv. Az 1500 szerepel az ötkarikás játékok programjában..." - mondta az 1500 bronzérmének megszerzése után Kis Gergő. Aztán, amikor a 400 vegyesről fagatták, kicsit keményebben fogalmazott. "Az előfutamokról annyit, hogy ifjúsági Eb-szintű mezőny versenyzett. Aki másnak vermet ás..." - tette hozzá sokat sejtetően Kis. Az biztos, hogy ennek a nyilatkozatnak még lesz utóélete.

- mi -
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.