Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-08 06:00:00

Kispest után Debrecenben is lefűrészelték a nézőtéri rácsokat

Mekkora rizikó lebontani a stadionban a kerítést?

Rácsok nélküli stadionban kezdi az új szezont a DVSC labdarúgócsapata. A debreceni kerítésbontás új korszak kezdete lehet a magyar labdarúgásban.

Június 24-én Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere vágta el az első kerítésdarabot az Oláh Gábor utcai stadionban. Az új szezon kezdetén a létesítmény hosszanti lelátói előtt nem lesz kerítés.

Bátor vállalkozásnak tűnik a debreceni kísérlet, ám Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója jól ismeri a helyi szurkolókat, és bízik bennük. Persze mindez nem volna elég, ha nem lennének meg a szükséges biztonságtechnikai felszerelések. Debrecenben igen komoly kamerarendszert építettek ki, ez az országban a legjobb ilyen berendezés, így folyamatosan nyomon lehet követni a lelátói történéseket, s a felvételek alapján felelősségre lehet vonni az esetleges rendbontókat.

A Magyar Labdarúgó-szövetségben is remélik, hogy a debreceni kísérlet beválik, hiszen a jövő útja az lenne, ha a stadionok nem börtönökre emlékeztetnének. A rácsok nélküli, és persze biztonságos lelátókra szívesebben ülnek majd fel a családok, s ez lehet a honi labdarúgás felemelkedésének egyik záloga. Korábban Kispesten George F. Hemingway is lebontatta a kerítést, csakhogy a Bozsik Stadion helyzete jelentősen különbözik a Loki Stadionétól: utóbbiban vannak nézők…

Mivel a törvénymódosítást elfogadta az országgyűlés, ezért a jövőben letöltendő büntetéssel sújtható a futball huliganizmus. A törvény szerint egyértelműen szankcionálnia lehet azokat a drukkereket, akik megzavarják a többiek szórakozását, csoportosan garázdálkodnak, illetve megtámadják a biztosításra kivezényelt rendőröket. Az, hogy ennek mekkora lesz a visszatartó ereje, csak a jövő héten induló bajnoki szezonban mérhető le. Az első lépést mindenestre a DVSC megtette. Mostantól a szurkolóknál a labda.

 

M. B.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.