Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-25 18:00:00

A magyarok tisztességgel helytálltak a döntőben

Még mindig fáj: Hosszú és Gyurta is hatodik

Hosszú Katinka és Gyurta Dániel is hatodik helyen végzett a sanghaji úszó-világbajnokságon. Cseh László július 26-án, kedden áll először rajthoz.

A magyar idő szerint július 25-i, hajnali előfutamok során nem sok babér termett a mieinknek. A hátúszó Bernek Péter gyengébbik számában, száz méteren a 34. időt úszta, így nem került az elődöntőbe, kétszázon jobb lesz. Risztov Éva viszont fináléról álmodott női 1500 méteres gyorsúszásban, ám a roppant erős mezőnyben a 11. időt úszta, s lemaradt a döntőről. A délutáni döntőkben két magyar volt érdekelt, s az előző nap nagyot küzdve fináléba jutó Hosszú Katinka remekül kezdte a 200 méteres vegyes úszást. Az első hossz után világcsúcsrészidővel vezetett, féltávnál még második volt, aztán a végére elfáradt, s 2:11.24-es idővel a hatodik helyen zárt, nyert a kínai „csodalány”, a mindössze 15 éves Je Si Ven.

– Nem tudom miért így sikerült, mindent kiadtam magamból, ami bennem volt. Az volt tervbe véve, hogy elkezdem, amennyire csak lehet, de ez lett a vége. Azt tudom mondani, amit az elődöntő után, még most is fáj. Összességében örülök a hatodik helynek, az már pontszerző pozíció. Ha ebből a számból indulok ki, négyszáz vegyesen sem várhatok sokkal többet magamtól, de bármi történhet, a londoni olimpiára tanulni fogok belőle – fogalmazott Hosszú Katinka.

Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszás előtt ráhangolásként indult el száz méteren, s július 24-én, vasárnap országos csúcsot úszva jutott a döntőbe. Hétfőn sem vallott szégyent, hiszen előző napi rekordjától mindössze két századdal elmaradva lett hatodik. „Nagyon jól ment a mozgás, bár egy kicsit furcsa volt az egyes pályán úszni. Az elején elmentek középen, próbáltam zárkózni, mert a legjobb időmet akartam úszni, s ez majdnem sikerült is. Ha előtte valaki azt mondja, hogy százon hatodik leszek, mosolyogva elfogadom. Teljes mértékben a 200 méterre hangoltunk, s mindenképpen biztató, hogy ennek ellenére is jól ment a rövidebb táv” – mondta Gyurta az MTV helyszínen tartózkodó riporterének. A 26-i, keddi versenynapon bemutatkozik Cseh László, a magyar csapat legjobbja 200 pillangón áll rajthoz először a vb-n.

– mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.