Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-30 19:30:00

Közepes költségvetése ellenére is simán veri a gazdagokat a Loki

Már őszi bajnok a magyar csodacsapat

Bár a Honvéd elleni meccsen megszakadt a DVSC hazai győzelmi sorozata, az 1-1-es döntetlen is azt jelenti, hogy a Loki lesz az őszi első az NB I-ben.

Erre nem sokan gondoltak a 2011/12-es bajnokság rajtja előtt, hiszen nagyon úgy tűnt, hogy a címvédő Videoton uralja majd a szezont. Ehhez képest a fehérváriak botladoztak, míg a Debrecen megállíthatatlan volt. Az eddig lejátszott 14 fordulóban még nem talált legyőzőre Kondás Elemér csapata, így egy körrel a bajnokság félideje előtt már szinte biztos, hogy a DVSC zárja élen az őszt. Igaz, két előrehozott tavaszi játéknap miatt nem írhatjuk azt, hogy a DVSC telelhet az élen, de az őszi bajnoki cím így is zsebben, hiszen a hajdúságiak három ponttal vezetnek a második helyen álló Győr előtt, s kilenccel jobb a gólkülönbségük riválisukénál.

– Természetesen örülünk, hogy az élen állunk, de nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget az őszi elsőségnek – mondta a Honvéd elleni, vasárnap 1-1-es döntetlen után Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. Még nagyon sok van hátra a szezonból, s önmagunkat csapnánk be, ha ünnepelnénk az őszi első helyet. Menni kell tovább, ha el akarjuk érni a célunkat.

Debrecenben tehát szó sincs eufóriáról, s ez lehet a Loki egyik titka. Hiszen a DVSC a Vidi költségvetésének töredékéből gazdálkodik, rendre öt-hat saját nevelésű, a városhoz ezer szállal kötődő futballista lép pályára, s éppen ezért a közönség is teljes mellszélességgel ott áll a csapat mögött.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.