Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-09 06:00:00

Versenyenként nagyjából 10-11 ezer eurót kellene előteremtenie

Magyar versenyző a Formula-1-ben!

Szerződést ajánlott a 2010-es gyorsasági motorcsónakszezon világbajnok csapata Kovács Lászlónak, akinek indulása mostantól az anyagiakon múlik.

Kovács Lászlót, a legjobb magyar gyorsasági motorcsónak versenyzőt, a többszörös Európa-bajnoki és világbajnoki dobogóst nézte ki magának az F–1 2010-es csapatvilágbajnoka, a Mad Croc F–1 Team. A csapat január végéig vár a magyar versenyző válaszára. A szerződést egyelőre anyagi okok miatt nem írta alá a magyar versenyző, ugyanis mostanság kezd csak körvonalazódni a műfaj csúcskategóriájához szükséges szponzori háttér. Kovács az idei szezonban nyújtott teljesítményével került a topcsapat látókörébe, ugyanis valamennyi F–2-es világbajnoki futamon pontszerzőként zárt, s az összetettben a 11. helyen végzett.


Vízen a csapat, a pilóta Kovács

„Nemrég keresett meg a tavaly az F–1-ben majd‛ minden díjat besöprő gárda, hogy a csapat színeiben induljak. Életem álma valósulna meg ezzel a szerződéssel, erre vártam egész pályafutásom alatt. A technikai sportokban, főleg a csúcskategóriákban azonban nem osztogatják ingyen a versenyzői helyeket, nem elég, ha valaki eredményes. Ahhoz, hogy az F–1-ben indulhassak, versenyenként nagyjából 10–11 ezer eurót kellene fizetnem. A Mad Croc F–1 Team január végéig vár rám, addig kell az anyagi hátteret a szponzorok révén előteremtenem” – mondta a 46 éves versenyző.

Amennyiben összejönne az áhított F–1-es szereplés, akkor tavalyi hajójának felújított változatával az F–4 2009-es világbajnoka indulna az F–2-es világbajnokság futamain. Ha álom marad a csúcskategória, akkor továbbra is Kovács képviselné hazánkat az F–2-es kategória világ- és Európa-bajnoksági futamain. „Az F–2 nyolc vagy kilenc világbajnoki futama megközelítőleg 10–12 millió forintból kijön, és ebben az összegben már a jövő évre tervezett fejlesztések is benne vannak. Azonban én az utolsó pillanatig bizakodom, hogy F–1-es álmom teljesül, és indulhatok” – reménykedett Kovács.

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.