Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-16 06:00:00

Akár 35 millió forintot is kereshet két hét alatt a 13 válogatott játékos

Magyar nyilatkozatok a kézi Eb rajtja előtt

Az első nyolc hely egyikén szeretne végezni a magyar férfi kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon. Mocsai Lajos „borzasztóan nagy” erőpróbának minősítette a rájuk váró feladatot. Nyilatkozatok az Eb előtt.

„A csoportellenfeleink az ellenünk szerezhető két pontra építik a továbbjutásukat, mindannyian győzelemre számítanak ellenünk. A mi dolgunk az, hogy ezt megakadályozzuk” – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A játékosok napidíját érintve az elnök azt mondta: „A korábbi világversenyhez képest jóval magasabb, 40 euró lesz a játékosok napidíja, és mindenki rendelkezik majd az MKSZ, valamint az európai szövetség által megkötött biztosítással is” – közölte Vetési Iván elnök.

„Mind a 18 játékos egészséges, a korábbi vírusos megbetegedéssel kezelt Zubai Szabolcs is jól érzi magát, és már majdnem százszázalékos állapotban van” – jelentette Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta.

„Már a csoportunk is borzasztóan nagy erőpróba elé állít bennünket. Kezdünk azzal az orosz csapattal, amely kvalifikációs kényszer alatt lép pályára. Utána jönnek a tavalyi vb-n bronzérmes spanyolok, majd harmadikra megkapjuk az olimpiai és világbajnok, címvédő franciákat. És a jövő évi vb miatt is fontos lenne minél messzebb jutni” – mondta a kapitányként az első férfi Eb-jére készülő Mocsai.

Vetési Iván, a szövetség elnöke a premizálásról: „Amennyiben a csapat már a kontinensviadalról londoni kvótát szerezne, úgy 35 millió forintot osztana szét a magyar szövetség a csapat tagjai között. Az olimpia kvótát nem érő ezüstérem, illetve bronzérem 12 millió, a 4–6. hely 8 millió, a 7–8. hely pedig 5 millió forintot ér. Ha a csapat áprilisban lesz ötkarikás befutó, akkor a prémium 20 millió forint lesz.”

„Várhatóan 3–6 ezren szurkolnak majd a helyszínen a válogatottnak, és szeretnék meghálálni a bizalmat, a szeretetet” – ígérte Mocsai Lajos.

A csapatkapitányként most debütáló Ilyés Ferenc szerint jó a magyar válogatott: „Ez egy egységes, szerethető csapat, mindenki örömmel jön a válogatottba, a játékosok soha, semmilyen körülmények között nem adják fel, és függetleníteni tudják magukat a kluboknál történtektől.”

„Nagy László ügye jelenleg nem aktuális, a játékosnál a labda, ő dönt arról, hogy jelentkezik-e a válogatottban vagy nem” – zárta le a Nagy-ügyet Vetési.

 

– mi –

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.