Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-16 19:00:00

A női kézilabdások, kosarasok már kiszálltak, a röpiseknek esélyük sem volt

Londoni olimpia: magyar csapatok nélkül

S elhulltanak legjobbjaink a nem is olyan hosszú harc alatt: öt napon belül két csapatunk vesztette el az olimpiai szereplés lehetőségét. A kézisek után a kosaras lányok sírtak.

A női kézilabdázók június 11-én, szombaton Győrben bukták el a világbajnoki részvételt a németek elleni selejtező visszavágóján (már csak halvány, igazándiból elméleti esély van a tornán való részvételre), 15-én, tegnap pedig Sopronban – ugyancsak a németek elleni vereséggel – kosaras hölgyeink búcsúztak az Európa-bajnokságtól, s ezzel egyben Londontól. Egyre kevesebb csapatunk áll harcban az ötkarikás szereplésért, s igazán könnyű dolga csak a legutóbbi három olimpián egyaránt aranyérmet szerző férfi vízilabdázóinknak van: a sportágban szűk az elit, így a repülőjegy már egy vb-dobogós pozícióval megszerezhető (szerencsés esetben a negyedik hely is elég lehet), de még az is elég, ha egy csapat a kvalifikációs tornán az első háromban végez. A női pólósok helyzete sokkal nehezebb, hiszen a selejtezőn – ahol az amerikaiakon kívül ott lesz mindenki, aki számít – kell érmes helyen zárniuk, ráadásul a csapat az utóbbi időben cseppet sem volt biztató formában.


Tán Görbiczék búcsúja a legfájdalmasabb, a kézilabdások eddig rendre éremközelben voltak
Fotó: handball.hu

A kézilabdázóknál a hölgyek elpuskázták a lehetőséget, a férfiak viszont a januári vb-n elért hetedik helyüknek köszönhetően részt vehetnek a selejtezőn, ahonnan a négy résztvevő közül kettő jut Londonba. A kosaras hölgyek ugyebár búcsúztak olimpiai álmaiktól, a férfiaknak még van esélye, ám előbb a pótselejtezőről kell kijutniuk az Eb-re (ez reális cél), majd ott a legjobb öt között kellene zárniuk (ez már a lehetetlen küldetés kategóriába tartozik), hogy tovább játszhassanak az olimpiai szereplésért. Labdarúgócsapatunk már korábban kiszállt a londoni szereplésért vívott harcból, a férfi és női röplabdázóknál pedig már az is eredmény, hogy egyáltalán van válogatott keret. Esetükben semmi esély a kvalifikációra. Azaz a legrosszabb forgatókönyv szerint csapatban csak a címvédő vízilabdásokat indíthatjuk Londonba.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.