Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-02 20:35:00

Teréz anya óta senki sem volt olyan népszerű, mint az argentín labdarúgó

Lionel, India Messiása

India lakossága szó szerint az őrület határán várta az Argetína–Venezula barátságos meccset, amelyet az ország fővárosában, Kalkuttában játszottak magyar idő szerint péntek késő délután.

Kalkuttai Boldog Teréz (vagy ahogy a világ ismeri: Teréz anya) óta nem volt olyan népszerű ember Indiában, mint az argentin futballista, Lionel Messi. Az 1997-ben elhunyt, 2003-ban boldoggá avatott egykori jezsuita szerzetes, a Szeretet Misszionáriusai Rend alapítója rengeteg tett azért, hogy a hatalmas szegénységben szinte vegetáló indiai tízmilliók egy kicsit jobb körülmények között élhessenek. Nem véletlen, hogy a 82 százalékban hindu vallású országban háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el, és hivatalos állami temetésen búcsúztatták.

Más eszközökkel próbálja meg egy kicsit szebbé tenni az indiaiak életét Lionel Messi. Az argentín csatárzseni a reményt, a kitörés lehetőségét szimbolizálja a Kalkutta nyomornegyedeiben tengedők számára, hiszen ő megmutatta, hogy egy apró termetű ember is a világ legjobbja lehet. Nem csoda, hogy indiai fogadtatása felülmúlt minden várakozást.

Kalkutta lakossága már akkor megőrült, amikor nyilvánosságot kapott a hír, hogy Argentína itt lép pályára a Venezuela elleni barátságos meccsen, a dél-amerikai válogatott érkezésekor pedig tetőzött a hangulat. A személyi kultuszt idéző Messi-transzparensekkel, argentin válogatott és Barcelona mezekben várták az első számú sztárt és társait, s mindenki ott akart lenni a 120 ezres stadionban a meccsen. Pedig a szervezők alaposan ráemeltek a jegyárakra, az Indiában bevett 40–50 rúpiás belépők helyett ezúttal 1000 és 5000 rúpia között kínálták a belépőket!

És Messi a meccsen sem okozott csalódást: a csapatkapitány a 70. percben szögletből varázsolta a labdát Otamendi fejére, aki megszerezte az argentinok győzelmét jelentő gólját (0-1), így Alejandro Sabella győzelemmel mutatkozhatott be a szövetségi kapitányi poszton. Gyanítjuk: ezért nemcsak az indiai Messi-rajongók voltak hálásak neki.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.