Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-29 19:00:00

Eldőlt az első dominó, hét csalót már őrizetbe vettek, de még nincs vége

Letartóztatási hullám a magyar bundabotrányban

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtótájékoztatón jelentette be, hét gyanúsítottat – volt labdarúgókat, játékvezetőket – tartóztattak le a magyarországi fogadási csalásokkal kapcsolatban.

Őrizetbe vették K. Zoltán korábbi élvonalbeli focistát, akit azzal gyanúsítanak, hogy Magyarországon ő irányította a futballmeccsek manipulásával foglalkozó bűnbandát. Rajta kívül további két játékost és négy aktív játékvezetőt tartóztattak le.

A bűnbanda magyar főnökét a Magyar Hírlap Kenesei Zoltánként azonosította, ám Fazekas Géza, a KNYF szóvivője szerint kérdéses, hogy közszereplőnek tekinthető-e egy futballista, ezért nem nevesítette a banda vezetőjének tartott egykori focistát. A másik két játékos L. Mátyás és H. Gábor, a játékvezetők pedig L. Kolos, M. Tamás, S. Krisztián, Cs. János voltak. A keddi razzián tizenkét helyszínen százmillió forint értékű eurót foglaltak le.

A nyomozók szerint a társaság egy távol-keleti bundamaffia megbízásából alakult, ennek vezetője volt K. Zoltán, akit 2010-ben szerveztek be az ázsiaiak. A meccsekre öt különböző ázsiai irodában fogadtak, általában nem végeredményt, hanem valamilyen speciális eseményt megjátszva (például: lesz tizenegyes az utolsó öt percben?), amivel meccsenként akár százmillió forintnak megfelelő összeget is kereshettek.

A nyomozás 2009 december elsején indult. Öt feljelentés érkezett magánszemélyektől, illetve a Szerencsejáték Zrt.-től és – két alkalommal is – a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. Az ügybe bevontak két megyei rendőrkapitányságot, európai közvetítőkön keresztül cseréltek információt a német, a szlovén, az angol és a finn nyomozóhatóságokkal.

A nyereményeket a bandatagok elosztották egymás között. A társaság nemcsak magyar meccsekkel foglalkozott, a hatóságok két dél-amerikai, három finn és egy magyar meccs elcsalásáról gyűjtöttek bizonyítékokat. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.