Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-19 18:59:00

A hat magyar aranyéremből kettő olimpiai számban született

Kovács Kati, a verhetetlen kajakkirálynő

Száz százalékos teljesítménnyel zárta a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságot Kovács Katalin, aki a magyar csapat hat aranyából egyedül szállított hármat.

A magyar kajak-kenu válogatott összesen 11 érmet szerzett a belgrádi Európa-bajnokságon: a leosztás kivételesen kedvező lett, véreink hat arannyal, három ezüsttel és két bronzzal zárták a szerbiai kalandot. Ami Londonra vetítve még inkább kedvezővé teszi a képet, hogy az éremesőből az olimpiai számokat tekintve 2-2-1 volt a mérleg! A hat magyar aranyból Kovács Katalin hármat lapátolt össze!

Sorjában haladva: a szombati 1000 m-es döntőkben Kovács Katalin (K-1), a Szabó Gabriella, Csipes Tamara (K-2) és a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Tóth Márton, Mike Róbert összeállítású kenus kvartett győzött. Az olimpiai bajnok Vajda Attila (C-1) azonban igazán kellemetlen meglepetést szerzett, ezúttal csak nyolcadikként végzett.


A kapitány is elégedett volt

Vasárnap, 500 m-en is elég jó volt a termés: a két arany a címét megvédő Kozák Danuta (K-1), valamint a Csipes, Kovács duó (K-2) nevéhez fűződött. Aztán a legrövidebb távon, 200 m-en a Kovács, Kozák duó is nagyszerű győzelmet aratott. – Úgy elkaptam a rajtot, hogy csak na… Na jó, a végén kellett egy kicsit ásnunk, de csak meg lett ez az aranyérem! – kommentálta a történteket nevetve Kovács Katalin, a belgrádi aranylány.

Nyilvánvaló, a szövetségi kapitány sem volt boldogtalan. – Úgy gondolom, nem csak az én, hanem a szurkolók elvárásainak is megfelelt a csapat teljesítménye, amellyel az élen zártunk a nemzetek közötti versenyben. A hölgyek megint kimagaslóan szerepeltek és a másik két szakágban is születtek értékes helyezéseink, érmeink – idézte a szövetség honlapja Storcz Botond szövetségi kapitányt.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.