Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-30 16:00:00

Történelmi országos csúcs 1500 méteres gyorsúszásban

Kis bosszús, mert túl jól úszott – nyilatkozatokkal

Kapás Boglárka fantasztikus produkcióval lett ötödik női 800 gyorson, Takács Krisztián hatodik lett 50 gyorson, Kis Gergő pedig történelmi magyar csúccsal jutott az 1500 méteres gyorsúszás döntőjébe.

Kis Gergő júniusban, Barcelonában még csak megközelítette a 15 perces álomhatárt (15:01.43), a sanghaji előfutamban viszont belül is jutott azon, hiszen 14:52.72 perces idővel, hatalmas új országos csúccsal, második legjobb eredménnyel jutott a vasárnapi döbtőbe. Egy apróság miatt kicsit mégis bosszús volt.


Túl jó időt úszott

– Jól sikerült a futamom, nagyon örülök az eredménynek, bár úgy 1100 méternél fáradtságot éreztem, szerencsére aztán túlléptem ezen. Az utolsó négyszázat a döntőben majd még jobban meg kell nyomnom. Attól viszont nem vagyok boldog, hogy középről kell rajtolnom, én sokkal jobban szeretem a szélső pályákat, de hát ez van – nyilatkozta az MTI-nek a 800 gyors sanghaji bronzérmese. Hiába, a túl jó időeredmény átka!

Az 50 méteres gyorsúszásban első magyarként vb-döntőbe jutó Takács Krisztián a fináléban is jól teljesített, 21.99 másodperces idejével hatodik lett. – Nagyon elégedett vagyok a pontszerző hellyel, s külön azzal, hogy ismét sikerült feltörnöm a 22 másodperces határt. Az itteni úszások alapján titkon reménykedtem egy éremben, de nem vagyok türelmetlen, kivárom a soromat. Az a lényeg, hogy javulok, tehát jó úton járok – mondta Takács Krisztián.

Kapás Boglárka számára is csak titkos álom volt a döntő, így felszabadultan úszhatott a 800 méteres női gyorsúszás nyolc legjobbja között. Sőt, itt sem okozott csalódást, hiszen 8:24.79 perces új magyar rekorddal ötödik lett. „A csúcs volt a célom, a helyezés mellékes, de nagyon tetszik az időeredmény. Akkor sem lettem volna szomorú, ha nyolcadik vagyok a döntőben, az ötödik hely ráadás” – beszélt eredményéről boldogan a 18 éves versenyző.

 

– mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.