Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-06 06:03:00

Antonio Banderas csapata bedobta a törülközőt

Kirántották a motort Talmácsi alól

A sajtóval szinte egyszerre értesült a hírről egyetlen gyorsaságimotoros világbajnokunk, Talmácsi Gábor, hogy a Jack & Jones by A. Banderas csapat, ahova leszerződött, nem indul jövőre a Moto2-ben.

Így a magyar pilóta ismét csapat és továbbra is menedzser nélkül van. A hír szerda délelőtt, a mostanában oly népszerű twitter alkalmazáson röppent fel először : a spanyol filmszínész nevével fémjelzett alakulat főszponzora visszalépett a támogatástól. Eleinte senki sem akarta elhinni, mivel hivatalos közleményt addig még egyik fél sem adott ki. De délutánra már mindenki tényként kezelte a hírt. A motorost erről előbb telefonon, majd levélben tájékoztatta csapata.

A vezetőség azzal igyekszik csillapítani a kedélyeket, hogy mivel hónapokkal a következő szezon kezdete előtt derült ez ki, mérnökeiknek és pilótáiknak (a másik Kenny Noyes lett volna) most bőven van még idejük új munkaadó után nézni. Talmácsi azóta több fórumon is nyilatkozott, köszönte szépen, hogy ilyen pozitív szemlélettel próbálják tálalni az amúgy elkeserítő helyzetet. Az istálló meg sem próbál tovább küzdeni, egyáltalán nem keresnek új főszponzort, ami arra utal, valami más van a háttérben, mint amit hangoztatnak.

„Jordi Arquer, a csapat egyik vezetője hívott délután azzal, hogy rossz hírt kell közölnie velem” − számolt be Talma a telefonbeszélgetésről, melyben értesítették: igazán még el sem kezdődött, már vége is van az együttműködésnek. „Sokkolt a hír. Egyszerűen nem értem, hogyan kerülhetett a csapat és általuk én is ilyen helyzetbe. Nagyon meglepett például az is, hogy meg sem kérdeztek arról, hogy esetleg a személyes szponzoraimon keresztül tudnánk-e megoldást találni ….”

A 2011-es szezon március 20-án kezdődik. Durván három hónapja van tehát arra, hogy valahova ismét leszerződjön. És akkor még nem beszéltünk arról, hogyan és mikor ismerkedhet meg az adott csapat motorjával, hogy ne egymásnak teljesen vadidegenül vágjanak bele a következő évadba.

Mindössze egy nap leforgása alatt Talmát azóta több csapat is megkereste, és a napokban ő maga is bejelentkezik több gárdához, ugyanis főszereplő szeretne lenni a Moto2-es kategóriában, így olyan motorra ülne, amivel képes erre. Sőt, amint elmondta, beszélni fog a gyorsaságimotoros-világbajnokság jogait birtokló spanyol Dornával is, hátha együtt még hatékonyabban tudnak fellépni. Azért mégiscsak egy világbajnokról beszélünk.

Vér Viktória

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.