Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-18 20:00:00

A Real Madrid edzője szándékosan nyúlt a Barca-tréner szemébe

Ki állítja meg a pszichopata Mourinhót?

Lassan egyértelművé válik, José Mourinho súlyos személyiségzavarát éli ki a futballpályán: a Madrid trénere a vereség után szándékosan majdnem kinyomta a Barcelona másodedzőjének a szemét.

Szerdán, a spanyol Szuperkupa-finálé barcelonai visszavágóján José Mourinho belekapott a Barca másodedzőjének a szemébe, s ezért a cselekedetéért vállalnia kell a következményeket még akkor is, ha a portugál szakember azt hiszi, neki mindent szabad. Bizonyára nem könnyű elviselni, ha egy csapat a végjátékban bukik el, márpedig a Real a madridi 2-2 után Barcelonában is éppen így állt, amikor Leo Messi a 88. percben megszerezte a katalánoknak a trófeát (3-2).


Kezd közveszélyessé válni

Mourinho sohasem volt jófiú, nem is ezért, hanem megkérdőjelezhetetlen szakmai tudásáért kedvelték, csakhogy az utóbbi időben túlfeszítette a húrt. Immár második szezonját kezdi a földkerekség egyik legnépszerűbb csapatánál, a Real Madridnál, s az új idény első két meccsén, a Barcelona elleni Szuperkupa-derbiken is kristálytisztán látszott, hogy Mourinho alattomos, helyenként aljas játékra neveli sajátjait, akik nem mellesleg futballozni is tudnának. A brazil Marcelo a madridi meccsen is ámokfutóként rúgott bele mindenbe, ami mozgott (a labdán kívül), a visszavágón pedig egy brutális belépőért kapott piros lapot.


Példát kell statuálni!

Nehéz helyzetben van a spanyol szövetség, hiszen Marcelo cselekedete után ildomos lenne példát statuálni, s akkor még nem beszéltünk az ellenfél másodedzőjét bántalmazó Mourinhóról. Súlyosbítja a portugál tréner bűnét, hogy hátulról támadt rá Tito Vilanovára, ez újabb jellembeli hiányosságot feltételez.


Utólag azt állította, csak csipett, de ez bizony nem igaz: belenyúlt a szemébe!

Hasonló aljasságért a világ bármelyik kiskocsmájában hatalmas pofont kapna, a futballpályán pedig, úgy tűnik, mindezt büntetlenül megteheti. Ha most sem lépnek közbe az illetékesek, Mourinho tovább szemtelenkedik, s ki tudja, meddig merészkedik.


Többször is megalázta a riválisokat

Hősünk személyiségzavara nem új keletű, még a Porto edzőjeként többször is megalázta ellenfeleit, például nem fogott kezet a rivális edzővel, vagy a mezcsere után elkérte játékosától az ellenfél dresszét, s széttépte azt. Mindig megúszta kisebb-nagyobb büntetésekkel, ezért is jutott, juthatott el idáig. Eljött az idő, hogy valaki megfékezze! Elsőként a Madrid elnökének kellene lépnie, hiszen Mourinho a Realból nehezen szerethető csapatot kreált: soha nem volt még olyan trénere a királyi csapatnak, amelyik képes lett volna ennyit rontani a klub presztízsén…

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.