Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-01 15:59:00

Még mindíg nincs pontja a DVSC-nek az Európa-ligában

Két debreceni gól ellenére vereség Ukrajnában

Már biztos kiesőként vágott neki utolsó idegenbeli Európa-liga csoportmeccsének a DVSC-TEVA, s a magyar bajnok nem számíthatott könnyű meccsre Harkovban, hiszen a vendéglátó Metaliszt a továbbjutás reményében lépett pályára.


„Sokan azt tartják, hogy szerencsésebb lett volna, ha nem jutunk be az Európa-ligába, de mi igenis örülünk a nemzetközi szereplésnek, büszkék vagyunk rá, hogy a magyar labdarúgást képviselhetjük Európában.” – mondta Herczeg András klubmenedzser. „Persze biztos, hogy jobban állnánk idehaza a bajnokságon, ha csak arra a feladatra kellene koncentrálnunk, hiszen közvetlen riválisaink vagy el sem indultak a nemzetközi kupákban, vagy kiestek az első körben. Az egyértelmű, hogy a játékosok nagyon várják a téli szünetet, hiszen nagyon feszes év van mögöttünk, tavasszal megnyertünk minden sorozatot Magyarországon, a rövid nyári pihenő után pedig elkezdődött a számunkra nagyon hosszú új szezon. Ráadásul sok a sérültünk, de nem kesergünk, örülünk, hogy játszhatunk a PSV Eindhoven, a Sampdoria és a Metaliszt Harkiv ellen.”

Biztos sokan vannak, akik a sorsolás pillanatában egy kézlegyintéssel elintézték a harkivi együttest, ám az ukrán labdarúgást lebecsülni mindenképpen botorság. Ha csak a két csapat hátterét nézzük, a Metaliszt költségvetése más nagyságrendet képvisel, mint a Lokié, az ukrán együttes stadionja pedig a 2012-es Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz, ennek megfelelően ultramodern arénában léphet majd pályára a Debrecen. Ha az Oblaszt Sportkomplexum Metaliszt mellé odaállítjuk az Oláh Gábor utcai stadiont, mindent megtudunk a két csapat helyzetéről.

„Nem lesz könnyű meccs, hiába nyertünk az Európa-liga első fordulójában 5-0-ra Magyarországon – mondta a meccs előtti napon Miron Markevics, az ukrán csapat vezetőedzője. „El kell felejtenünk a budapesti találkozót, ez egy teljesen más összecsapás lesz. Szerdán akár tovább is juthatunk, de emiatt nem szabad görcsössé válnunk. Végig koncentrálnunk kell, hogy meglegyen a számunkra roppant fontos három pont. Két kulcsemberünk, Fininho és Diszljenkovics nem léphet pályára, de nélkülük is győznünk kell, másodlagos, hogy milyen játékkal és milyen különbséggel.”

 

„Az első meccs első félidejében kifejezetten jól játszottunk, aztán jött Kabát Péter kiállítása, és súlyos vereség lett a vége.” – mondta a klubmenedzser Herczeg András. „Ha megfelelően tudunk koncentrálni, a budapesti találkozó hibáiból okulva szoros eredményt érhetünk el.”

A debreceni mester várakozása beigazolódott a mérkőzésen. Bár a hazai gárda végig nagy mezőnyfölényben játszott, mégis a Lokinak akadt több veszélyes helyzete. A 48.percben Kabát Péter gyönyörű jobboldali bedását Czvitkovics Péter közelről elegáns sarkalással juttatta a harkovi kapuba, 1:0 a Debrecen javára. Három perccel később  újabb Loki gól született, de ennek a magyar drukkerek nem örültek, ezúttal ugyanis a DVSC kapujába került a labda. Egy ukrán lövés után a kapufáról kipattant labdába Bódi olyan szerencsétlenül ért bele hogy az a hálóba pattant, öngól. 1:1. Továbbra is fegyelmezetten , időnként parádésan játszottak Bernáthék, de ezúttal sem volt szerencséjük. A 88.percben Olejnik úgynevezett Sándor Csikar szögből lőtt a rövid sarokba. Az addig jól védő debreceni kapus Malinauskas gyermeteg hibát vétett, 2:1 a Harkiv javára. Az ukránok megőrízték előnyüket és ünnepelhettek. Márcsak azért is mert a csoportban szereplő holland  PSV legyőzte az olasz Sampdoriát, ez azt jelenti hogy a holland és az ukrán csapat jutott tovább.

A DVSC december 16-án fogadja majd a Sampdoriát, egyik együttes sem léphet már előre. Ennek ellenére a szurkolók reménykednek abban hogy a Lokitól legalább olyan jó játékot látnak  majd, mint amit a Harkiv ellen mutattak.
 

Bereczky Attila - Nagy Imre

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.