Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-08 19:30:00

A Kawasaki után a Ducatit is meglovagolta a magyar tehetség

Két csapat akarja a Talmácsi-utódot

Október végén az olasz BWG Racing, november első hétvégéjén pedig már az SK Energy Team motorját tesztelhette Győrfi Alen. Az eredmény: az olasz gárda után a szlovák csapat is ajánlatot tett a 2012-es szezonra a 22 éves motorosnak.

Győrfi Alen az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000 sorozatában állt rajthoz 2011-ben: több csapat is felfigyelt az újonc teljesítményére, előbb az olasz BWG Racing hívta egy Kawasaki-tesztre a 22 éves motorost a legendás mugellói pályára, majd az elmúlt hétvégén a szlovák SK Energy Team Ducatiját próbálhatta ki. Az időjárás – akárcsak Mugellóban – most sem fogadta a kegyeibe, és Alen mindössze egy órát tudott motorozni a Slovakia Ring aszfaltján. „Nagyon vártam ezt a lehetőséget is, ugyanis a Ducati egy teljesen más motor, mint amilyennel én versenyeztem. De hiába állítottuk be a motort, az időjárás megint rosszra fordult, mindössze kilenc fokot mutatott a hőmérő, így 17 kört tudtam megtenni a pályán. Ráadásul a pálya fenntartói autósokat is felengedtek az aszfaltra a teszt időpontjában, ezért egy óra után befejezettnek nyilvánítottuk a gyakorlást” – közölte Győrfi Alen.


2.16-os körideje miatt kapott ajánlatot

A 22 éves motoros ennyi idő alatt sem vallott szégyent, ugyanis 2.16-os körideje semmiképpen sem nevezhető rossz eredménynek, mivel a szlovák csapat Ducatival menő versenyzője a legoptimálisabb körülmények között 2:09-es körökre volt képes ugyanezzel az ezres versenygéppel. Noha egyik teszttel sem volt túl nagy szerencséje Alennek, mindkét alkalommal bizonyítani tudta a tehetségét. Az olaszok után az SK Energy Team is ajánlatot tett a magyar versenyzőnek a 2012-es szezonra. „Örülök Alen sikerének, hisz újfent bebizonyosodott, jó úton járunk. Mindkét csapat ajánlatát megkaptam, és mindkét gárda eljön Budapestre, hogy a november 18–20 között, a Hungexpo területén rendezendő 3. Autó+Motor+Sport 2011 EXPO alatt folytassuk a tárgyalásokat” – mondta Kelemen Krisztián, az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke.

 

- mi -

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.