Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-22 19:25:00

A Maty-ér nélkül szegényebb lenne a sportág, az innovációt mi képviseljük

Képriport a kajakos sztárokról

Egy sportág, amelyben mi, magyarok, jók vagyunk! A kajak-kenu az utóbbi években robbanásszerű fejlődéssel kinőtte belterjességét: a szegedi világbajnokság helyszínén negyvenezer ember szurkolt a versenyzőknek.

Magyarország nagyon sokat tett a kajak-kenu elfogadtatásáért, ezt a szegedi világbajnokság zárónapján José Perurena López, a nemzetközi szövetség spanyol elnöke is elismerte. Szegeden, a Maty-éren kialakított pálya minden szempontból ideális, nem csak a magyar versenyzők imádnak itt szerepelni, a külföldiek is rajonganak a miliőért: az augusztus 21-én, vasárnap véget érő vb négy napján negyvenezer szurkoló volt a helyszínen.


K und K: Kovács és Kozák a győzelem pillanatában – KATTINTSON A FOTÓRA A KÉPGALÉRIÁÉRT

Az eseményt közvetítő magyar televíziósok kitettek magukért, több technikai újdonságot is bevetettek, ezzel még izgalmasabbá téve, a nézőkhöz közelebb hozva a sportágat. Nem csak saccolni lehetett, melyik egység hogyan áll futam közben, hiszen a pálya minden méterén követhető volt az esemény, ráadásul nagyon sok közeli képet, arcot mutattak a kivetítőkön, így a versenyzők érzelmei, emberfeletti küzdelme, a bukás miatti fájdalom vagy éppen a győzelem kirobbanó öröme is testközelbe került.


Csipes Tamara világbajnok! – KATTINTSON A FOTÓRA A KÉPGALÉRIÁÉRT!

A kajak-kenu fejlődését mutatja, hogy összesen 25 ország szerzett érmet (88 nemzet sportolói álltak rajthoz) a szegedi vb-n, azaz egyre bővül a mezőny, s bár még mindig Németország és Magyarország dominál (mindkét nemzet 6-6 aranyérmet szerzett), új kajakos nagyhatalmak vannak születőben. Szeged, a Maty-ér nélkül a sportág soha nem jutott volna el idáig! Az MTI fotósai − Illyés Tibor, Kovács Tamás, Beliczay László és Kelemen Zoltán Gergely − az első pillanattól a záróráig kattogtattak a parton és a kísérőhajón. Képeikből válogatottunk.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.