Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-22 20:30:00

Negyeddöntősök és az elődöntőért játszhatnak a vb-n a magyar pólósok

Keményék győztek és csoportelsők – nyilatkozatok

Megnyerte csoportját a magyar vízilabda-válogatott, miután pénteken egy góllal legyőzte Spanyolországot, így egyenes ágon bejutott a negyeddöntőbe a sanghaji világbajnokságon.

A Montenegró elleni 11-10-es siker, és a Kazahsztán legjobbjai felett aratott 16-5-ös diadal után Spanyolország legutóbb vb-ezüstérmes válogatottja sem tudta megállítani Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő legénységét a kínai vb-n. A végig kiélezett meccsen 12-11-re nyert a magyar gárda: a gólokon Hárai, Madaras (3-3) Biros (2), Varga Dénes, Kiss G., Szivós, Hosnyánszky (1-1) osztozott. A csapat jövő kedden, magyar idő szerint 8 órától az Egyesült Államok–Kanada találkozó győztesével mérkőzik az elődöntőbe jutásért.

Kemény Dénes kapitány a tanulságok levonását szorgalmazta a válogatott hivatalos oldalán, a vlv.hu-n: – A folytatásban mindenben javulhatunk még. Az elején Nagy Viktor is bizonytalan volt, de ha bizonytalan a védelem, a kapus is az lesz. Aztán szép lassan megváltozott a meccs, várható volt, hogy a kezdeti lendületük visszaesik. A spanyolok könnyű helyzetben voltak, mert nem volt vesztenivalójuk, ezért dupla vagy semmit játszottak. Nekünk viszont nagy volt a tét. Azzal, hogy a védekezésen változtattunk, lényegesen jobb lett a második félidő. Le kell vonni a tanulságot és fel kell készülni a keddi meccsre.

– Az volt a célunk, hogy megnyerjük a csoportot, amit teljesítettük, ennek nagyon örülünk. Az elején a védekezés fonalát senki nem kapta el, sem ők, sem mi, de a harmadik-negyedik negyedben változattunk a védekezésen. Én az Amerikai Egyesült Államokat várom ellenfélnek, majd meglátjuk, hogy így lesz-e. Igazság szerint mindegy, ki jön, nekünk meg kell vernünk – derült ki, hogy a képünkön látható Szívós Márton nem taktikázik.

Nagy Viktor utólag nem bánja, hogy ilyen a szoros lett a meccs: – Ha az első negyedben kicsivel jobban játszunk, akkor már ott eldőlt volna. Így, hogy nyertünk, utólag azt mondom, nem bánom, hogy így alakult, mert a nézőknek szerintem ez jobb, izgalmasabb volt. Itt a lelátókon nagyon sok magyar szurkolt nekünk. Nagyon jó érzés volt. Ennek így kellett alakulnia, mindenki jól járt.
 

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.