Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-01-10 16:31:00

Sándor Tamás pár év múlva vezetőedzője lehet a DVSC-nek

Ismét adu lehet a Loki egykori ásza

A DVSC történetének talán legjobb, legnépszerűbb labdarúgója tért vissza két évvel visszavonulása után a klubhoz. Sándor Tamás, a DVSC-DEAC NB II-ben szereplő csapatának lesz a pályaedzője.


Bárándon az utóbbi években igazi ünneppé váltak a futballmeccsek, ami nem csoda, hiszen a megyei első osztályban szereplő helyi együttesben több válogatott játékos lépett pályára, mint az NB I-es csapatok többségénél. A közelmúlt debreceni kedvencei közül bárándi szerelést öltött Kerekes Zsombor, Szatmári Csaba, Madar Csaba és Sándor Tamás, utóbbi 2010 nyarától egyben az edzői feladatokat is ellátta. A játékos edző azonban a tavaszt már legfeljebb labdarúgóként tölti a sárréti település focistái között, edzőként ugyanis feljebb lépett, méghozzá két osztályt, s a DVSC-DEAC NB II-ben szereplő gárdájának lesz a másodedzője. 

A történet megértéséhez kicsit vissza kell ugranunk az időben, méghozzá 2008 decemberéig. Sándor Tamás ekkor jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással, Szima Gábor klubelnök pedig úgy búcsúzott el tőle, hogy a DVSC 106 éves történetének talán legjobb játékosa fejezte be pályafutását. Az elnök ekkor tett ígéretet arra, hogy a klub emblematikus  sportolója hamarosan feltűnik majd valamilyen poszton a vezetésben. Nos, erre két évet kellett várni.

–  Nincs ebben semmi különös, egyszerűen nem úgy alakultak a dolgok, hogy lett volna lehetőségem a DVSC-nél dolgozni – mondja az elmúlt időszakról Sándor Tamás.– Olyan poszt nem volt szabadon, amelyre vágytam, s melyben segítségére lehettem volna a klubnak. Azt pedig semmiképpen sem szerettem volna, ha csak úgy kreálnak egy állást, azért, hogy Sándor Tamásnak legyen munkája a Lokinál. Aki ismer tudja, hogy nem vágyom ilyesmire. Ezzel együtt folyamatosan tartottam a kapcsolatot az elnök úrral, s hogy mennyire hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról, azt jelzi, hogy most, amikor felvetődött a lehetőség, nem kellett túl sok időt a tárgyalóasztalnál töltenünk, bő negyedóra leforgása alatt megegyeztünk mindenben. Sokan kérdezték, hogy nem vágytam volna-e az első csapathoz, én azonban erre azt mondtam, mindennek eljön az ideje. Most tanulnom kell, hiszen edzőként még kezdő vagyok, s erre kitűnő lehetőségem lesz a Loki NB II-es csapatánál, Kondás Elemér mellett. Azt pedig a mostani eset is bizonyítja, hogy amikor eljön az ideje, megtalálja az embert a megfelelő pozíció. 

Ami a Bárándot illeti, az egykori debreceni kedvenc nem szeretné cserben hagyni csapatát.
–  Beszéltem Kalas Jánossal, az ottani technikai igazgatóval, s természetesen megértette, hogy ez a lehetőség, mit is jelent az életemben.  Bárándon büszkék arra, hogy az ő csapatuktól kerültem edzőként a Lokihoz, s nagyon szurkolnak nekem. Azt azonban szeretnék, ha tavasszal játékosként még segítenék a csapatnak, s ha úgy alakulnak az időpontok, én ott is leszek a pályán.

Bereczky Attila
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.