Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-30 06:00:00

Hamilton padlógázt nyomott az első nap Mogyoródon

Horrorárak a Hungaroringen: gyros 3500, sör vagy perec 950 forintért

Hamilton nyerte az első és a második szabadedzést pénteken a Hungaroringen. Ahol a versenyzők mellett az árak is Forma-1-esek.

„Rabló banda!” – összegezte véleményét a fülem hallatára egy átlagmagyar a Hungaroring egyik büféje előtt. Az árak valóban igazolták a plasztikus véleményt, a szabad rablás és lenyúlás látványa fájdalmasan gyorsan tudatosította a hazai látogatókban: sem enni, sem inni nem érdemes a Ringen.Csak nézni.


Minden van, ami szemnek és szájnak ingere
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A szimpla gyrost tányéron 3000-ért, ugyanezt pitában 3500-ért vesztegetik, egy sörért vagy egy perecért is 950-950 forintot kérnek. A „szurkolói” shopok kínálata szintén elrugaszkodott a magyar árszinttől, egy sima, logókkal ellátott bőrkabátért a szemem láttára fizetett ki 53 ezret egy német. Az árszint nekik tán elviselhető, a magyar autósport-rajongóknak aligha. Hiába van itt a Formula-1, mégsem lehetünk igazán benne. De még ennek is örülni kell. Kell?


Hamilton a boxban: a csapat és a versenyző is a leggyorsabb volt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Na, ez az, amiről megoszlanak a vélemények, a futam sokat hangoztatott gazdasági megítélése legalábbis vegyes. A hangsúlyos állami támogatással Mogyoródon tartott F-1 állítólag összességében nyereséget hoz. Arról, hogy kinek – erről megy a vita. Állítólag az államnak is megéri a turisták kiadásainak ÁFA-bevételei miatt. A gyrosost pedig még senki sem kérdezte…

És akkor a pénteken történtekről: Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája a pénteki második szabadedzését is megnyerte. Mögötte a spanyol Fernando Alonso (Ferrari), és a brit Jenson Button (McLaren) zárt. A Red Bull két pilótája, az ausztrál Mark Webber a negyedik, míg a pontversenyben éllovas címvédő német Sebastian Vettel az ötödik pozícióban végzett.


A világbajnoki címvédőnek nem ment, lehet, hogy azért, mert Vettel elvágta a kezét?
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ennek persze nincs nagy jelentősége, maga Hamilton is amondó volt: „Az autó egészen versenyképesnek tűnik, ugyanakkor nem szabad a pénteki eredményeknek túl nagy jelentőséget tulajdonítani: a pálya és a hőmérséklet is változhat szombatra. A srácok nagyon keményen dolgoztak a gyárban: több új alkatrészt is kaptunk erre a hétvégére, mindenki rengeteget tett azért, hogy ilyen rövid alatt elkészüljenek és ideérjenek a pályára.”

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.