Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-19 19:00:00

Kommunikációs öngól úgy tenni, mintha nem történt volna semmi

Hogy lett a Videoton a leggyűlöltebb klub?

Kilenc forduló alatt a hatalmi arrogancia és a gőg jelképévé vált a magyar bajnok, amely ellen példátlan módon összezárt a labdarúgó-iparágban érdekelt összes szereplő, szurkolótól médiamunkásig.

A vezető magyar cégek kiemelt figyelme és grandiózus támogatása ellenére sem tud említésre méltó eredményt felmutatni a Videoton, a magyar bajnok fájdalmasan gyorsan és komoly ellenállás kifejtése nélkül adta meg magát a nemzetközi kupában, és már a magyar bajnokság is túl erős neki. Évi kétmilliárdos büdzséből kilenc forduló után egy hetedik hely és a listavezetőtől 11 pontnyi távolság az „eredmény”. Meglehet, ettől volt feszültebb a portugál Paulo Sousa edző, amikor az előző héten egy felcsúti barátságos meccsen lefejelte a Nemzeti Sport – szerinte ellene sorozatban szabálytalankodó – újságíróját, akinek több öltéssel kellett a összevarrni a szemöldökét. A „fejest” sem a Videoton, sem a milliárdokat összeadó – és hírnevükre korábban feltűnően kényes – szponzorok nem kommentálták… A klub vérszegény állásfoglalása kimerült néhány mondatban, Suosa a vidi.hu oldalon említést sem tett lefejelésről, ezt üzente: „A mérkőzés közben, a játék hevében összeütköztem az ellenfél játékosával, ez sajnos bármilyen meccsen előfordulhat. Sajnálom, hogy Bence megsérült, mielőbbi felépülést kívánok neki.”

Nem volt ilyen szemérmes a magyar média, Sousa példátlan, korábban nem tapasztalt összefogást váltott ki. S nemcsak az újságírók között, a közélet futball iránt fogékony része is elhatárolódott a Videoton edzőjétől, míg a klub kommunikációja még a csapat eredményeinél is mélyebb szintre jutott. A kényeztetett Videotonból kilenc forduló alatt közellenség lett. Az utóbbi napok nyilatkozatai legalábbis erre utalnak. Szüret.

Népszabadság: „Nem is a trénernek kellett volna a nyilvánosság elé állnia az ügyben, hanem a sportvállalkozás vezetőségének. Talán még a hét végén sem késő összetákolni a közleményt, amely megmentheti a csapatot attól, hogy erkölcsi hullaként kísértsen tovább a hazai futballélvonalban. Csupán annyit kellene írni: Köszönjük, Sousa úr! Viszlát.”

Vujity Tvrtko, a Tv2 szerkesztő-riportere: „Kétszeres BL-győztes játékosként nagyon sokat vártam tőle, minimum azt, hogy példát mutat a gyerekeknek. A támadás után azonban sem egy bocsánatkérést, sem egy elnézést nem hallottam. Amíg Sousa az edző, én ki nem megyek Videoton-meccsre, nem veszek jegyet, nem veszek ott egy zacskó szotyolát sem, de még egy kólát sem.”

Bognár György, korábbi válogatott labdarúgó, tv-s kommentátor: „Szakmai barbárság, amit Sousa művel, egyáltalán nem tiszteli a magyar focit, a klub hagyományait. Rombolás, edzői nonszensz amit csinál. Nem érti a klub hagyományait, nem épít, hanem pusztít.”

Marian Vlak, a Vasas edzője: „Megmagyarázhatatlan, ha egy ilyen kvalitású focista, illetve most edző ilyet tesz, hiszen a klubját képviseli.”

„Óriási szégyen ez a trénerre nézve” – mondta Hannich Péter, egykori válogatott, a Rába ETO sportigazgatója.

„Minősíthetetlen, ha a futballpályán ilyen történik, de úgy, hogy egy edző fejelt le egy újságírót, még kínosabb az ügy” – vélte Rátgéber László, volt kosárlabda szövetségi kapitány.

„Megmosolyogtató, de inkább szánalmas az a magyarázkodás, amellyel Paulo Sousa előállt… Ha én lennék a csapat tulajdonosa, már nem Sousának hívnák az edzőt” – alkotott véleményt Hajú B. István sportriporter

„Ha egy magyar edző Portugáliában lefejelne egy helyi újságírót, másnap már itthon lenne!” – fogalmazott Urbányi István, pro-licences edző.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.