Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-23 06:00:00

Alves a klub háta mögött előszerződést kötött, ezért ingyen mehet el

Felcsútra száműzték a gólkirályt

A Felcsúton készülő második csapatba száműzte az előző szezon gólkirályát a Videoton: André Alves a vezetés szerint „vállalhatatlan feltételeket támasztott”.

A klub a honlapján számolt be a szokatlan eljárás részleteiről: „A Videoton FC a nyár óta többször is egyértelműen kifejezte azon szándékát, hogy hosszú távon számít André Alvesre. Több szerződéshosszabbítási ajánlatot is tettünk támadónknak, ő azonban egyiket sem fogadta el, és irreális, a klub által vállalhatatlan feltételeket támasztott. Ősszel több, klubunk számára is elfogadható ajánlat érkezett a támadó játékjogára, ő azonban ezeket az ajánlatokat visszautasította. A januári edzőtábor kezdetekor egy dél-koreai ajánlatot is kaptunk, amely a klub és a játékos számára is elfogadható volt. Miután Alves klubunkkal és a dél-koreai csapat vezetőivel is közölte, elfogadja az ajánlatot, hazautazhatott a csapat spanyolországi edzőtáborából, hogy mindhárom fél aláírja a szerződést. Hazaérkezését követően valami vagy valaki hatására azonban megváltoztatta álláspontját, kiszolgáltatott helyzetbe hozva ezzel a Videoton FC-t. Ennek ellenére tovább dolgoztunk a mindenki számára megfelelő megoldás érdekében, ő azonban egy ciprusi ajánlathoz ragaszkodott.”


Ingyen megy el

„Klubunk engedélyt adott neki, hogy elutazzon az Omonia Nicosia képviselőivel tárgyalni, ennek eredményeképpen a Videoton FC képviselője is tárgyalóasztalhoz ült a ciprusiakkal. A megbeszélések során a ciprusi klub számunkra elfogadhatatlan ajánlatot tett. Végül az utolsó tárgyaláson nem is Alvestől, hanem az Omonia vezetőitől tudta meg képviselőnk, hogy már korábban előszerződést kötöttek támadónkkal. Ennek értelmében André, a Videoton FC-vel kötött szerződésének lejártától – vagyis idén nyártól – a nicosiai együttes játékosa lesz. Ezzel a magatartással egyetlen labdarúgó sem játszhat az első csapatban. Alves saját viselkedésének következményeként tavasszal NB II-es csapatunkkal edz ugyanolyan feltételekkel, mint második csapatunk többi játékosa” – szólt a közlemény.

Az ingerültség oka érthető, hiszen Alves döntése miatt a Videoton kénytelen ingyen elengedni nyáron a lejárt szerződésű labdarúgót. Márpedig a brazil nemcsak a Videoton, hanem az egész magyar liga egyetlen igazán piacképes játékosa. Volt.

 

– mi  –
Nyitókép: vidi.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.