Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-24 19:00:00

„Majd meglátjuk, hogy mire lesz elég a fináléban”

Fájt az úszás: a döntős Hosszú és Gyurta nyilatkozatai

A sanghaji világbajnokságon a magyar úszók közül a 200 méteres vegyesúszásban érdekelt Hosszú Katinka és a 100 mellen országos csúcsot javító Gyurta Dániel jutott a döntőbe.

Százméteres férfi mellúszásban a két magyar közül Molnár Ákos a 41. időt úszta az erős mezőnyben, Gyurta Dániel viszont remek, 1:00.40-es eredménnyel ért célba, s 11. helyen jutott az elődöntőbe. Itt pedig fantasztikus teljesítménnyel 1:00.23-as új országos csúccsal jutott be a döntőbe. A fő számára, a 200 mellre készülő Gyurta remek formája mindenképpen bíztató.

„Textilruhában sikerült megjavítanom az országos csúcsot. A második ötvenen tudtam, hogy meg kell előznöm a mellettem úszó ausztrál fiút, sikerült, így összejött a finálé. A száz méter még mindig nem az igazi számom, de ha azt vesszük, hogy két éve 26. voltam a vb-n, most pedig ott vagyok a döntőben, a fejlődés egyértelmű” – mondta Gyurta Dániel.

200 női vegyesen a Verrasztó Evelyn - Hosszú Katinka duó magabiztosan lépett tovább az előfutamból, igaz egyikük sem úszott csúcsformában. Az elődöntőben a vb előtt betegség miatt egy hónapot kihagyó Verrasztó az első futamban lépett rajtkőre, s hatodik lett, a 2:12.51-es idő kevés volt a fináléhoz. A második elődöntőben induló Hosszú 2:11.71-es eredménnyel bejutott a hétfői döntőbe, a hetedik legjobb idő volt az övé. „Nem akarom a betegségemre fogni a kicsit gyengébb teljesítményemet, ez a szám így sikerült, de még nincs vége a világbajnokságnak. A tavalyi, budapesti Eb-n úszott időmmel simán döntős lehettem volna, de ezen kár keseregni, hiszen ez egy másik verseny. Örülök, hogy Katkának sikerült” – mondta a verseny után Verrasztó Evelyn.

„Nem éreztem jól magam a vízben, fájt az úszás. Egy nap alatt talán a technikámon lehet valamit csiszolni, no meg alszom egy nagyot, majd meglátjuk, hogy mire lesz elég a fináléban. Az biztos, hogy az érmes helyeken végzők kettő perc tíz másodpercen belüli időt úsznak majd” – fogalmazott a rettentően fáradt Hosszú Katinka az MTV helyszínen tartózkodó riporterének.

A 400 méteres gyorsúszásban már aranyérmet is osztottak, egyik magyar sem került döntőbe, de Kis Gergő és az ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka is jól teljesített. A 100 méteres női pillangóúszásban induló Dara Eszterek esélye sem volt a középdöntőre, a 36. időt úszta.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.