Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-15 19:00:00

Előbb edzésmódszerén változtatott, most étkezését alakította át Madár

Erdei sushival lesz bokszvilágbajnok?

Az élete meccsére készülő Erdei Zsolt nemrégiben edzésmódszert váltott, mostantól pedig étrendjét is átalakítja: a december 31-ei, amerikai címmeccsig sushin fog élni.

A korábbi kétszeres profi világbajnok ökölvívót újabb támogató segíti a következő világbajnoki cím megszerzésében – olvasható Erdei Zsolt hivatalos honlapján. Mostantól az I Love Sushi elnevezésű cég látja el Erdeit a csemegével. Madár étrendjének hatvan százaléka már eddig is  sushiból állt, így némiképp szükségszerűnek mondható a felek egymásra találása. Erdei hetek óta megfeszített tempóban készül az amerikai Tavoris Cloud elleni címmeccsre, amelynek tétje az IBF félnehézsúlyú koronája.


Nem kell rohangálnia a táplálék miatt

„Nagyon köszönöm az I Love Sushinak, hogy segíti a felkészülésemet, hiszen így tényleg minden figyelmemmel és erőmmel csak a december 31-ei összecsapásra kell összpontosítanom. Hatalmas segítség, hogy minden nap percre pontosan ott van a legfrissebb és legínycsiklandóbb sushi, amit erőnléti edzőm segítségével választunk ki, és nem kell pluszenergiát fordítanom az étkezésekre, rohangálnom két edzés között, hogy megfelelő táplálékhoz jussak. Ezektől az apróságnak látszó dolgoktól lesz egyébként még professzionálisabb egy felkészülési időszak” – írta saját honlapján a bajnok.


Mi az a sushi?

A sushi különlegesen egzotikus ízvilága és rendkívül értékes tápanyagforrása miatt vált a japán konyha Európában leginkább elterjedt ételévé. Rengeteg fehérje, jód van benne, viszont zsírtartalma igen alacsony.


Tápláló, egészséges, és még bokszolni is lehet mellette
Fotó: zsolterdei.com

Taurintartalma miatt csökkenti a koleszterinszintet. A tengeri alga rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz, gazdag proteinben, kalciumban, karotinban, foszforban és vasban.


Ők így segítenek

„Zsolt pályafutását évek óta nyomon követjük, és szorgalmáért, kitartásáért nagyra tartjuk – idézte a honlap a cég vezetőjét, Turkovics Ilonát. – Amikor megtudtuk, hogy sushival készül a mérkőzésre, egyből felajánlottuk a naponként szükséges sushimennyiséget. Mi ezzel szeretnénk hozzájárulni Zsolt eredményességéhez.”

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.