Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-10 08:14:00

Kezdhetünk álmodozni!

Élre törhetnek női kézilabdásaink

A szlovénok elleni siker után Franciaországot is legyőzte a magyar női kézilabda-válogatott az Európa Bajnokság D csoportjában. Vérten Orsolyáék már kvalifikálták magukat a középdöntőbe, s akár merészebb álmokat is szövögethetnek.

Egységes, összetartó csapatról beszélt Mátéfi Eszter szövetségi kapitány még a kontinenstorna rajtja előtt, ám ami az Európa-bajnokság első két napján, a lillehammeri Håkons Hallban történt, arra valószínűleg a magyar szakember is csak titkon számított. Szlovénia ellen ki-ki mérkőzést játszottak a mieink, s a csapat erődemonstrációt tartott: már az első percekben tudatosította az ellenféllel, hogy annak esélye sincs a pontszerzésre, majd a második játékrészben játszi könnyedséggel verte vissza a szlovének felzárkózási kísérleteit.

A magabiztos siker pedig meghozta a lányok önbizalmát, hiszen a tavalyi kínai világbajnokságon döntőt játszó franciák ellen nem a magyar együttes számított esélyesnek. Ennek ellenére végig vezetve, magabiztosan nyert Magyarország: a kapus Pálinger Katalin parádéja megalapozta a sikert, támadásban pedig Bulath Anita volt a vezér, de a kritikus pillanatokban mások is sokat tettek hozzá a játékhoz. A védekezés egysége pedig igazi csapatmunkára vall, a játékosok egymást segítve vészelték át a nehéz pillanatokat, s tartották 18 (!) gólon a vb-ezüstérmest.
 

Ezzel a győzelemmel pedig nem csak a tovább jutást biztosította Mátéfi Eszter csapata, hanem az is eldőlt, hogy mindenképpen pontokat visz magával a középdöntőbe. Az, hogy kettőt vagy esetleg többet, péntek este dől el a házigazda norvégok ellen 20.15-kor kezdődő mérkőzésen, ám ezen a találkozón akár egy vereség is belefér. A C csoportból ugyanis – ha jól játszik a magyar csapat – legyőzhető riválisok érkeznek a mieink ágára a középdöntőbe, (valószínűleg Svédország, Németország és Hollandia lesz az ellenfél), ha pedig ellenük legalább öt pontot szereznek Pálinger Katalinék, akkor ott lesznek az elődöntőben.
 

A rajt előtti állapotokhoz képest ez óriási előrelépés, hiszen a sérülés miatt hiányzó Görbicz Anita, Tóth Tímea és Zácsik Szandra távollétében sokan a továbbjutásban sem bíztak.
Persze a célkitűzés, hogy az első nyolc közé jusson a magyar válogatott, nem változott, s ehhez még egy meccset kell nyernie a magyar csapatnak.

Bereczky Attila


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.