Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-27 16:30:00

Nehéz lábakkal is bronzérem 800 méteres gyorson

Egy Kis-csoda – nyilatkozatok az úszó vb-ről

Gercsák Csaba nyílt vízen szerzett harmadik helye után az uszodában is megvan az első magyar érem a sanghaji vb-n: Kis Gergő 800 méteres gyorsúszásban fantasztikus hajrával érte el a dobogó legalsó fokát.

Titokban bíztunk benne, hogy a 18 éves Biczó Bence élete első felnőtt vb-döntőjében is képes lesz az újabb bravúrra, ám a 200 pillangó szerdai döntőjére elfáradt az ifjú magyar reménység, így nyolcadikként ért célba. „Hosszú és nehéz volt a verseny. Elfáradtam, de nem vagyok csalódott. A jövőben még többet edzek, még többet készülök, szeretnék majd érmet szerezni egy világversenyen” – mondta Biczó Bence az úszás után.

A július 27-i versenynap másik magyar döntőse azonban képes volt felülmúlni önmagát. Kis Gergő előző nap az előfutamban javította meg a szám országos csúcsát, majd a döntőben újabb három és fél másodpercet faragott le a rekordidőből. Mint az igazi profik, a legfontosabb pillanatban produkálta élete legjobbját. A hajrát a hatodik helyről kezdte, majd sorra hagyta le fáradó riválisait, s végül harmadik helyen ért célba, méghozzá 7:44.94-es, új országos csúccsal.

– Csak akkor nyugodtam meg, amikor felnéztem a táblára, és láttam az eredményeket. Először nem is találtam a nevemet, mert túlságosan fent van az eredményjelző, de aztán észrevettem a nevem a harmadik helyen. Verseny közben egy pillanatra sem nézem az időket, nem akarok megijedni, csak azt láttam, hogy a feröeri úszó két méterrel előttem van, őt mindenképpen meg akartam fogni a végén. Meglepett az országos csúcs, hiszen amikor felkeltem, nehezek voltak a lábaim – beszélt a versenyről közvetlenül a doppingvizsgálat előtt az újdonsült világbajnoki bronzérmes.

A csodálatos Kis-bronz okozta eufória folytatódott, hiszen női 200 pillangón Jakabos Zsuzsa 2:06.77-es idővel ötödikként került a július 28-i döntőbe. A férfiaknál a 200 méteres vegyes úszás előfutamában remeklő Verrasztó Dávid a középfutamban 2:00.05-ös idővel esélytelen volt a döntőre. Mégis lesz magyar finalista a szám csütörtöki fináléjában, hiszen a második futamban Cseh László a „surranópályán”, azaz az egyes rajtkőtől indulva nyert, s összesítésben a harmadik idővel (1:57.66) döntőbe került.

- mi -

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.