Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-28 18:00:00

Megnyert meccsen bukott el férfi vízilabda-válogatottunk

Cseh László önmagát is legyőzte - nyilatkozatokkal

A magyar úszók kitettek magukért, míg férfi vízilabdázóin kitoltak magukkal, hiszen megnyert meccset vesztettek el hosszabbításban Szerbia ellen.

Cseh László már sok ellenfelet legyőzött életében, az utóbbi napokban azonban a legnagyobb riválist, saját magát gyűrte le. A rosszul sikerült 200 pillangó után kétségei támadtak formájával kapcsolatban, s látszott, ha nem tud rendet tenni a fejében, akkor nem sok babér terem számára Sanghajban. A július 28-i, csütörtöki, 200 méteres vegyes úszás volt a vízválasztó, és Laci bizonyította, hogy kikecmergett a gödörből, hiszen bronzérmet szerzett a világcsúcsot úszó Ryan Lochte és a másik amerikai, Michael Phelps mögött.

– Nagyon örülök az éremnek, az időeredményemnek azonban már nem annyira, jobbat vártam. Igaz, az egyéni csúcsommal sem kerültem volna előrébb. A végét nagyon meghajtottam, mert a brazil jócskán előttem járt, a hajrám most ennyire volt elegendő. A vb-bronz mindenesetre mentálisan jót tesz, remélem, hogy fel fog dobni a 400 vegyesre – mondta a verseny után Cseh az MTI-nek.

Éppen ellentétes utat járt be férfi vízilabda-válogatottunk a szerbek elleni elődöntőben: a mieink remekül kezdtek, s még a harmadik negyedben is magabiztosan vezettek, aztán a hajrában leblokkolt a csapat, a rivális előbb döntetlenre mentette a meccset (13-13), majd hosszabbításban nyert 15-14-re. A vereség után lehet szidni a valóban nem túl jól ténykedő játékvezetőket, ám azt se felejtsük el, hogy a második és a harmadik negyed végén is néhány másodperccel a dudaszó előtt kaptunk gólt, méghozzá úgy, hogy a szerbeknek alig volt idejük felúszni a támadáshoz. Akkor a biztos vezetés tudatában csak legyintettünk, ám később kiderült, hogy azokon a szerb találatokon múlt a döntőbe jutás.

Visszatérve az úszókhoz: Jakabos Zsuzsa nagyot harcolt a 200 női pillangó fináléjában, s közel volt ahhoz, hogy érmet szerezzen, de végül hatodik lett. Gyurta Dániel magabiztosan a második legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 méteres mellúszás másnapi döntőjébe. – Jól éreztem magam a vízben, s annak külön örülök, hogy a döntőben Kitadzsima mellett úszom majd. Bizakodó vagyok, mert japán riválisom most nem tudott úgy elmenni tőlem az első száz méterem, mint az athéni olimpián. Igaz, 2004 óta eltelt egy kis idő… – mondta Gyurta Dániel. Jakabosra várt még egy megmérettetés: a napi program záró számában, a női 4-szer 200 méteres gyorsváltóban ő volt a magyar négyes hajráembere. Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa az ötödik helyen végzett, amiért dicséretet érdemelnek a lányok.

- mi -

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.