Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-27 20:00:00

Érthetetlen, hogy miért ragaszkodott a használhatatlan légiósokhoz az edző

Csankot kirúgták, a felelősöket még keresik

Hetedik meccsén újabb sokkoló vereséget szenvedett a Zalaegerszeg, s az eddig türelmes vezetőknél ezután betelt a pohár: Csank János menesztése csak az első lépés volt, a játékosok felelősségét még vizsgálják.

Győrben kihúzta a Gyufát a Zalaegerszeg, s 5-1-es veresége azért is súrolta a jó ízlés határát, mert ennyire kedvetlen és motiválatlan csapat láttán okkal vetődik fel a kérdés: ha ezek a fiatalemberek ennyire nem élvezik a munkájukat, akkor miért nem keresnek maguknak más elfoglaltságot? A ZTE hét bajnoki alatt összevissza egy döntetlenre volt jó, s egyetlen pontjával az utolsó helyen áll a tabellán. Az újabb vereség és reménytelen produkció láttán a menedzsment közleményben tudatta: „A klubvezetés értékelte a kialakult helyzetet és úgy ítélte meg, hogy az eddigi negatív széria mind a szakmai stábban, mind pedig a keretben változásokat tesz szükségessé! A vezetőség megköszönte Csank János közel hároméves zalaegerszegi munkáját, többek között az Európa Liga szereplést, és Magyar Kupa döntőjében való részvételt.”

A döntés helyességét az eredménytelenség mellett Csank hozzáállása is indokolta, ugyanis az edző megmagyarázhatatlan módon ragaszkodott középszerű légiósaihoz. A vezetés és a tréner között elmélyülő konfliktus hetekkel ezelőtt kezdődött, amikor Csank a menedzsment kérése ellenére sem tette ki a csapatból a vitatható hozzáállású külföldi játékosokat. Cinikus nyilatkozataival pedig nem is olajat, hanem egyenesen benzint öntött a tűzre, például akkor, amikor így kommentálta az egyik vereséget: „Bemehetnék az öltözőbe és leszúrhatnám őket, de nincs értelme, mert úgysem értenék…” Csanknak ezúttal nem csak azzal kell majd elszámolnia, hogy augusztus végére gyakorlatilag lenullázta a Zalaegerszeget, hanem azzal is, hogy lemossa magáról a vádat: érdekelt lett volna az ilyen-olyan légiósok szerepeltetésében…

A ZTE mindenesetre eltökélt a rendrakásban, tudniillik a közlemény szerint nem elégszik meg ennyivel: „A kialakult helyzethez néhány játékos eddigi nem megfelelő teljesítménye is hozzájárult, az ő felelősségüket is vizsgálni fogja a klubvezetés. Ezzel kapcsolatban is további lépések lesznek. Az új edző kinevezése a jövő héten várható.”

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.