Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-03 06:00:00

Jól jöhet a másodosztályban töltött szezon, megerősödhetnek a fiatalok

Come back, MTK!

Nyáron okkal temették az egyik legpatinásabb magyar csapatot, az NB I-ből kiesett MTK-t, de néhány, száműzetésben töltött hónap múltán nagyon úgy tűnik: a kék-fehér csapat egyből visszaküzdi magát a legmagasabb osztályba.

Sokkoló volt a tavaszi mélyrepülés, amely kieséssel végződött, s a kárörvendők már az MTK széthullását vizionálták. Kiderült, korán. A magyar labdarúgásban szinte példátlan módon a bukás után is a helyén maradhatott Garami József, és a klub vezetői úgy vélték, hogy a rutinos szakemberrel garantált a visszakerülés. Az idő pedig a türelmes döntés meghozóit igazolta. Egy patinás klub kiesése után kétféle út áll egy-egy csapat előtt. Jöhet a totális összeomlás, vagy a tisztítótűz utáni felemelkedés. Az MTK az utóbbi lehetőséget választotta. Néhány rutinos játékos köré építették fel a saját nevelésű fiatalokra épülő együttest, s a még zöldfülű, de sokra hivatott ifjaknak kifejezetten jól jött, hogy a második vonalban, győztes mérkőzéseken szerezhetnek tapasztalatot, építhetik fel magukat.


A fiatalok nagy lendülettel igyekeznek visszakormányozni a kékeket az NB I-be.
Fotó: mtkhungaria.hu

Várszegi távozása után döntő a bevételek maximalizálása

Az „öregek” közül az utóbbi években sokszor sérüléssel bajlódó Kanta József igazi vezére a gárdának, s a vezetők belátták, hogy a kiesés egyik oka Zsidai László hiánya volt. A kétszeres válogatott középpályás az előző szezont Hollandiában, a Volendam csapatánál töltötte, s kiderült, nem akadtak megfelelő helyettesre. Jelenléte tartást ad a csapatnak, amely 11 forduló után nyolcpontos előnyt szerzett az NB II Nyugati csoportjában. A sikerre szüksége is van a csapatnak, hiszen Várszegi Gábor több mint másfél évtized után az elmúlt nyáron vált meg tulajdonrészétől, s a milliárdos vállalkozó távozása után stratégiai jelentőségű a csak az első osztályban megszerezhető bevételek (például a közvetítési jogdíj) realizálása. Úgy tűnik, a fiatal kék-fehér alakulat kész a visszatérésre. Megerősödve ismét veszélyes, múltjához méltó csapat lehet majd az NB I-ben.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.