Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-14 06:30:00

Sopronban harcolhatja ki az Európa-bajnoki szereplést a válogatott

A kosaras lányok hat pontja

Legalábbis reménykeltő a női kosárlabda-válogatott Németországban elért hatpontos veresége: ha a pótselejtező soproni visszavágóján ledolgozza hátrányát a csapat, akkor kijutott a lengyelországi Európa-bajnokságra!

Meglehetősen húzós menetelés közepette éli mindennapjait a női kosárlabda-válogatott: az egy héttel ezelőtt Sopronban befejeződött pótselejtezőt négy győzelemmel zárta a Székely Norbert vezette csapat, így jogot nyert arra, hogy egy mindent eldöntő ki-ki meccsen vegyen részt. Az ellenfél Németország, az oda és visszavágós meccs tétje a Lengyelországban szombaton rajtoló Európa-bajnokság utolsó kiadó helye. Oberhausenben az előző héten 59–53-ra kapott ki a magyar csapat, vagyis a hatpontos hátrány ledolgozhatónak tűnik. Jóllehet, a németekkel szemben egy ilyen minimális mínusz sem jelent semmit, példa erre a női kézilabda-válogatott súlyos bukása Győrben. De talán a kosarasok nem esnek Görbiczék hibájába. A mindent eldöntő meccset szerdán rendezik Soporonban.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen a továbbjutás az első meccs után sem dőlt el – értékelte az oberhauseni partit Székely Norbert szövetségi kapitány. – Hiába játsszuk a második meccset Sopronban, rendkívül nehéz összecsapásra számítok, egy vagy két pont fog dönteni.
Hasonlóan vélekedett a német gárda edzője is a szerdai soproni visszavágó előtt. Bastian Wernthalert azért talált okot az örömködésre: – Nagyon örülök a győzelemnek. Nem is annyira a hat pontos a különbségnek, hanem annak, ahogyan a csapat játszott. Hasonlóan kemény játékot várok el a lányoktól Sopronban is.

Amennyiben Honti Katáék elütnék a németeket az Eb-szerepléstől, akkor ez talán némi gyógyírt jelenthetne a kézilabdások súlyos bukására. Egyúttal felülírhatnák a számunkra történelmileg fájdalmas tételt, miszerint: a végén mindig a németek nyernek.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.