Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-11-02 17:00:00

Dávid karrierje még nem ért véget

„A magyar Jordan” Amerikában osztja az észt

Huszonöt évesen csábította el először az ígéret földje a - magyar kosárlabda halhatatlan játékosai közé is beválasztott - nagykanizsai Dávid Kornélt. Karrierjét már be is fejezte, de sportágától 2008 után sem szakadt el.

Az NBA (National Basketball Association, vagyis az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség) eddigi egyetlen magyar ex-játékosa már nem szimplán játékosmegfigyelő. Ezentúl vezetőként dolgozik egy neves amerikai csapatnál - a Phoenix Sunsnál, ugyanis hozzá futnak be a nemzetközi szintű megfigyelésekről szóló jelentések. Ahhoz, hogy valaki a kosárlabdázás fellegvárában, Amerikában lehessen az, aki tanácsaival együtt egyenesen a Suns elnökével diskurálhat az új tehetségekről, nagyon sok minden szükséges. többi közt európai, és természetesen elsősorban amerikai klubnál eltöltött közel húszévnyi játékosi múlt, néhány év segédedzői, valamint játékosmegfigyelői tapasztalat. Egész pontosan több mint száz válogatott mérkőzés, nyolc év a magyarországi csapatoknál (Honvéd, Albacomp), két év a tengerentúlon (Chicago Bulls, Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors), majd újabb négy év három különböző európai országban (Franciaország, Litvánia, Spanyolország). Feladata többek között az lesz, hogy a beérkezett megfigyelői jelentéseket tovább értékelje, és tanácsaival segítse a vezetőséget a megfelelő képességű játékosok kiválasztásában. (Érdemes megjegyezni, hogy az 1968-ban alapított Phoenix, még sosem nyert bajnokságot az NBA-ben.)

Az NBA egykori kosarasa, aki október 22-én ünnepelte harminckilencedik születésnapját, és akit a kosárlabda világában olykor „The Hungarian Jordan”-nek hívnak, tehát ismét Amerikába költözött. Most épp a kontinens nyugati partjára, hogy beilleszkedjen új szerepkörébe, amelyben minden bizonnyal igen sokat várnak tőle. Korábbi ohiói pozíciójához képest, Phoenixben jelentősen megnőtt a lehetősége, hogy önálló döntéseket hozzon.
Hogy honfitársunk - új  szerepkörében - mennyit segíthet a magyar reménységeknek, nagy kérdés. Az biztos, hogy Dávid Kornél felfelé ívelő karrierjéből nem fog hátrányuk származni.

 Vér Viktória

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.