Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Játék
2011-05-30 11:01:00

Nyereményjáték

Nyerjen jegyet a Honvéd Táncszínház és a Duna Művészegyüttes műsorára!

Három hivatásos néptáncegyüttes működik ma Magyarországon, ezen az estén kettő köszönti a harmadikat, amelyik idén 60 éves.

Az est első felében a Honvéd Táncszínház Élő Martin Archívum – Mezőség műsora látható, amely a belső-mezőségi falvak (Visa, Mezőkeszü, Magyarpalatka, Magyarszovát és Vajdakamarás) táncait, dalait (Kallós Zoltán gyűjtéseiből) és a magyarpalatkai zenészek muzsikáját mutatja be. A Mezőség hullámos dombjain élő magyarság szinte szívbemarkolóan őrzi archaikus nyelvét, táncait, zenéjét: elzártsága folytán itt őrződtek meg kultúránk legrégibb nemzeti vonásai.
Az est második felében a Duna Művészegyüttes mutatja be Aranyág című műsorát. A mágikus erővel bíró „aranyágat” csak az birtokolhatja, aki folyamatos küzdelem, áldozathozatal árán képes megújulni. Épp ilyen Bartók zenei világa és a népzenei hagyomány is: nem önmaguktól örökéletűek, hanem tőlünk, általunk; a mi véges életünk táplálja az ő halhatatlanságukat. Ez azt jelenti, hogy újra és újra kérdezhetjük őket magunkról, s ha mindezt kellő alázattal, valódi elhivatottsággal tesszük, akkor válaszolni fognak kérdéseinkre.

Az est házigazdája: Mihályi Gábor

Ahhoz, hogy nyerhessen 2 jegyet, válaszoljon az alábbi kérdésekre:

1. Melyik a harmadik együttes, amelyik 60 éves idén?

2. Mi a neve a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos értékeinket felvonultató, hagyományőrző adatközlőket is bemutató előadás-sorozatának?

Segítség: www.hagyomanyokhaza.hu

A szerencsések között 2X2 db jegyet sorsolunk ki.

Beküldési határidő: június 1.

Megfejtéseket a jatek@mindennapi.hu címre várunk, játék megjelöléssel!


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.